Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
D N K
|
|
Ja mam juz tydzien soczewki i nadal mam problem z zakladaniem. Macie jakies porady od serca?  |
 |
|
|
fakenick
|
|
Musisz poprostu trzymac dobrze powieki i nie bać się przyłożyć soczewki do oka :D nauczysz sie z czasem. Na poczatku tez mialem problem ale teraz jest ok. Nie kladz tez soczewki na samym koncu palca tylko pare mm nizej :)
SOczewki miesieczne w trybie noszenia Dzien i Noc wytrzymuja 14 dni teoretycznie. Dla mnie bezsensem jest spanie w soczewkach, zdjac dla niewprawionych ludzi to pare min,a oko przez noc odpoczywa i nie staje sie suche.Ja nawet w miesiecznych przy noszeniu tylko w dzien, mam ze 3 dni w miesiacu kiedy ich wogole nie zakladam.
Najwazniejsza i tak jest higiena przy obslugiwaniu sie soczewkami i od tego zalezy chyba wszystko :)
Zmieniony przez - fakenick w dniu 2007-11-14 10:49:00 |
 |
|
|
fakenick
|
|
The_end , nigdy nie uzywalem tych soczewek ale w moich odczuwasz dyskomfort jesli wlozysz je na złą stronę. Ja polecam soczewki J&J Oasys with Hydraclear Plus. Są to soczewki miesięczne, moze nie najtansze ale w przypadku oczu nie ma co oszczedzac :) |
 |
|
|
formi
|
|
Też mam Oasys'y Bardzo fajne soczewki, tylko strasznie delikatne, duża zawartość wody i czasem mam problemy z ich założeniem mimo, iz soczewki nosze już 2 lata. Maja promie krzywizny 8,4 jednak producent zapewnia ze przystosowywuja sie do 8,6 i 8,7:) w salonie optycznym zaplaciłem 42zł/2szt.
|
gagath
|
|
jestem gejem
Zmieniony przez - om w dniu 2007-11-15 21:01:40 |
 |
|
|
XXwielkiXX
|
|
gagath
WY-PIER-DA-LAAJ z tymi Twoimi reklamami |
 |
|
|
g3rman
|
|
|
|
fakenick
|
|
hmm powiem tak, nie potrzebne mi takie soczewki jak w linku wole kupic przezroczyste ale sprawdzonej firmy i nie miec problemow :) |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
fajne te soczewki
tylko szkoda ze nie korygują wady..
|
Znawca -
 |
|