Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
shinsei
|
|
takie za 25 to g*! jest...z resztą zalezy jakiej firmy, jak b&l, j&j ciba to ok, ale jakaś krzak to nie radzę. pytaj o datę ważności. po całym dniu zakropl oczy np visine albo innymi, które zamykają naczyńka. Noszenie soczewek kontaktowych ma to do siebie że pękają naczyńka krwionośne i może wystąpić zespół suchego oka. W trakcie noszenia ssoczewek wkropl co jakiś czas kropelkę płynu do soczewek albo soli fizjologicznej.
Ekspert -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
|
|
Msq12
|
|
Dzięki za odpowiedzi.Nie chodzi o to abym miał odhaczać sobie dokładnie dni, w których miałem założone soczewki, chciałem tylko wiedzieć czy maja one jakąś tolerancje dni, czy jest to sztywna granica. Widze, że nosisz 2tyg - miesiąc, więc mysle, że jak ponosze je 4 miesiące to nie będzie źle.
Ilość godzin w ciągu dnia? ok 15-17h |
 |
|
|
neewbie
|
|
|
|
shinsei
|
|
zielonego pojecia nie mam co to za firma, kiedys kupilam takie "nieznane krzaczki" kolorowe, rezultat potwornie drażniły oko, były niedopasowane rozmiarowo, trudno było je założyć.
Ekspert -
 |
|
|
KokoWKS
|
|
i to jest tak tanio? pomnoz 6 x 8 zł co daje 48 zl.
w tej cenie lub niwiele drozej kupisz juz normalny pakiet 6 soeczewek jakiejs bardziej znanej i pewneijszej firmy
|
fakenick
|
|
j&j oasys w cenie 59 zl za 6 sztuk.Jesli chcesz oszczedzac na soczewkach kup sobie okulary.Naprawde nie warto kupowac soczewek firmy krzak ... ,a soczewki ktore wymienilem sa sprawdzone i nie ma z nimi zadnych problemow :) |
 |
|
|
Kathleenn
|
|
|
|
antony3sek
|
|
ostatnio jakoś szczypały mnie oczy , zmieniłem soczewki na Optix2 , które podobno mają większą przepuszczalność tlenu i można w nich nawet spać ale problem pozostał. może chodzi o płyn , który jest chyba lekko po terminie albo o to, że już 4 miesiąc przyjmuję izotek no i te spojówki są troche wysuszone
co o tym myslicie ? |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
wg mnie to ma zwiazek z izotekiem
zmniejsza on niestety tolerancje soczewek ..
tak samo jak tabletki anty.
|
Znawca -
 |
|