Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
naffnaff
|
|
Hmmm mam wade wzroku na prawe oko 2.0 a na lewe 2.5 i mam zamiar kupic sobie soczewki. ile to bedzie mnie kosztowalo? :)
|
 |
|
|
Kohan
|
|
Zależy od producenta, okresu wytrzymałości soczewek, ew. bajerów typu soczewki day&night(bez konieczności zdejmowania przed snem), i Twojej inteligencji finansowej(ceny u optyka są dużo wyższe niż na allegro, ponadto łatwiej tam o jakąś ciekawą promocję, często dodawany jest płyn do soczewek gratis)
 |
|
|
naffnaff
|
|
czy cena jest wyzsza jak ma sie mocniejsza wade wzroku? |
 |
|
|
pan tiktak
|
|
moje pytanie:
pierwsze soczewki kupilem w VE firma iwear czyli standart w tym salonie, mam krzywizne oka 8,7, nosze miesiąc i jest git
ale od dluzszego czasu kuszą mnie purevision, a z tego co widze dostepne sa tylko dwie krzywizny 8,6 i 8,3
czy mial ktos podobna sytuację ? zamiast 8,7 nosil 8,6 ? myslicie ze czuc jakis dyskomfort ? pewnie wszystko i tak zalezy od firmy, no ale taka mala rożnica może stanowic jakis problem ?
naffnaff cena pewnie taka sama
jak masz gdzies blisko Vision Express to uderzaj
ja za okolo 115 zl kupilem 6 sztuk soczewek miesiecznych + badania wzroku + nauka ubierania (dają 1 pare soczewek gratis, czyli razem masz 8 sztuk)+2 jakies male plyny gratis (na pare tyg. starcza)
Zmieniony przez - pan tiktak w dniu 2008-04-15 21:22:54 |
Znawca -
 |
|
|
Msq12
|
|
Ja czułem roznice miedzy, 8,6 a 8,7 ale nie byla az tak duza aby uniemozliwiac normalne noszenie... |
 |
|
|
Vetinari
|
|
Soczewki to dobra sprawa. Ja swoje pierwsze 3 miesięczne nosiłem prawie półtora roku , ale przyznam , że ostatnie 3/4 miesiące to po paru godzinach od założenia soczewki zaczynały mnie strasznie swędzieć? oczy. |
 |
|
|
Msq12
|
|
|
|
pan tiktak
|
|
|