Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
monalisa78
|
|
Na szkla.com jest naprawdę taniej niż w innych sklepach. Natomiast co do przepłukiwania szkieł zwykła wodą to stanowczo odradzam-wystarczy jak się użyje tylko specjalnego płynu . Każda inna opcja jest cosik ryzykowna |
 |
|
|
biczyz
|
|
ok dziekowa, sogi poszly. |
 |
|
|
ostera
|
|
Ja do tej pory na nacodzień nosiłam okulary, ale raz sprȯbowałam na wesele znajomej założyć soczewki, niestety bez sukcesu: ręce mi się trzęsły, cały czas mrugałam, w końcu soczewka wpadła do umywalki Znajoma pokazała mi, jak powinnam zakładac prawidłowo szkła kontaktowe. Narazie jeszcze się nie mogę do nich przyzwyczaić, może z czasem bedzie łatwiej. Czy to prawda, ze noszenie szkieł utrudnia przeprowadzenie operacji laserowej korekty wzroku? |
 |
|
|
Erg
|
|
trzeba po prostu odstawić szkła na jakiś tam okres przed planowanym zabiegiem (parę miesięcy chyba)
Znawca -
 |
|
|
Toudi163d
|
|
Odświeże.Zamierzam sprawić sobie takie cudo , bo przy wadzie OP:-3,5 i OL: 0 zaczynam coraz gorzej widzieć.Kiedyś okulistka mi powiedziała , że organizm się przyzwyczaił , że jedno oko mi się wyłącza i tyle.Teraz widze ,że c***a.Coraz częściej mruże oczy i mi się rozmywa , a tak być nie będzie.Jutro idę do vision na badanie i kupno , na początek wezmę jakieś miesięczne (a najlepiej tygodniowe , żeby się przyzwyczaić).Później będę kupował na allegro , mam pytanie jakie soczewki polecacie i jaki płyn jest najlepszy ? |
 |
|
|
WiemTo
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
podbiję
dziś sobie dobrałem soczewki, jest szał i w ogóle i nie chcę wracać do okularów. Zastanawia mnie jedna rzecz-czy mogę zmienić markę soczewek, czy muszę nosić tę, którą przepisał mi lekarz? Dodam, że mam jakieś specyficzne, bo takich jednodniowych z promieniem krzywizny jak moje to jak popatrzyłem to nie ma nigdzie jakoś i nie wiem o co chodzi a te, które mam, kupione w vision express dosyć drogo wychodzą i od przyszłego miesiąca bym spróbował jakichś innych tańszych, no chyba że nie można. W międzyczasie będę miał kontrolę u okulisty to jego też podpytam, no ale mówcie i Wy |
 |
|
|
t_blazer
|
|
Krzywizna soczewki teoretycznie jest ważna, bo jak będzie za mała może ci uciskać oko, jak za duża to soczewka może się 'ślizgać' na oku i nawet wypaść. Z drugiej strony ja nosiłem soczewki o różnych promieniach krzywizny i nie odczuwałem za bardzo różnic między nimi, także to chyba kwestia indywidualna. Na twoim miejscu jeśli różnica w promieniu byłaby mała, to brałbym tańsze. Ponosisz miesiąc i ocenisz jak się spisują. Oko ci przez ten czas raczej nie zgnije
Marka nie ma znaczenia, ważne żeby parametry się zgadzały. No i najlepiej zrezygnuj z kupowania w Vision Express i w ogóle w sklepach stacjonarnych, bo zdzierają kasę niemiłosiernie. |
 |
|
|
yennie
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
macie jakichś sprawdzonych sprzedawców na allegro? |