No i najlepiej zrezygnuj z kupowania w Vision Express i w ogóle w sklepach stacjonarnych, bo zdzierają kasę niemiłosiernie.
- Fakt, chociaż np. sklep internetowy Vision Express ma całkiem znośne ceny ( [sklep.visionexpress.pl/] ) i możliwość bezpłatnego odbioru zamówienia w wybranym salonie, więc to też dobra alternatywa.
docelowo zamierzam kupować przez internet po najtańszych cenach, teraz kupowałem w salonie, bo miałem wtedy dobór soczewek za 1zł więc mi się kalkulowało
Też kupuję przez internet, głównie na soczewisku. Początkowo miałem przepisane Acuvue (ok. 50zł/opakowanie w necie), ale po jakimś czasie musiałem kupić na szybko opakowanie przed wyjazdem, a że nie było tamtych wziąłem Softlens 59 i IMO nie dość, że tańsze, to dla mnie wygodniejsze
Na treningi raczej nie chodź w soczewkach - mi na boksie często (notorycznie) wypadały i głupia sytuacja jak trzeba powiedzieć przeciwnikowi, że musisz poszukać oka na podłodze
Dziękuję pięknie Wam wszystkim za odpowiedzi :*
Jeszcze jedno pytanie: bo na razie z racji braków magazynowych w vision dali mi 30 sztuk tylko na jedno oko, na drugie dali mi gratisowe 5 żeby w czasie oczekiwania sobie jakoś radzić. Kupiłbym sobie w międzyczasie, żeby mi na wszelki wypadek nie zabrakło tych 5 i żeby przy okazji sprawdzić sobie inne soczewki, kilka sztuk soczewek innej firmy. Teraz do rzeczy: na twojesoczewki.com są tylko jedne soczewki na sztuki, które by mi w miarę pasowały, ale są tylko w jednej interesującej mnie mocy dostępne. W związku z tym czy mogę na prawe oko włożyć soczewkę z vision iwear BC 8.4 a na lewe kupioną acuvue BC 8.5 i nie oślepnę? Moce oczywiście pasujące.
PS Neptas jutro zobaczę na treningu, do kulanek na pewno powinny pasować
Powoli przymierzam się do soczewek i mam pytanko, co robić jak wypadnie soczewka? Dajmy na to właśnie na treningu, można ją od tak wsadzić bez jakiegoś odkażania?
Mi okulista powiedział, że jak upadnie na ziemię, to lepiej sobie darować, bo szkoda ryzykować jakiegoś zakażenia, ale pewnie teoria swoje a praktyka swoje, zobaczę na treningu
Powoli przymierzam się do soczewek i mam pytanko, co robić jak wypadnie soczewka? Dajmy na to właśnie na treningu, można ją od tak wsadzić bez jakiegoś odkażania?
Nie bardzo.
Osobiście nigdy nie zdażyło mi się, by wypadła soczewka ot tak, przy prawidłowym założeniu. Jeżeli by do tego doszło, to albo bym ją wy*******ił - właśnie w przypadku braku posiadania płynu przy mnie, albo bym ją zdezynfekował porządnie <miałem tak kiedyś jak mi spadła z palca na podłogę przy zakładaniu>.
zamierzasz trenować MMA w soczewkach? W sumie kiedyś nad tym się zastanawiałem. Jeżeli chodzi o kulanki to raczej powinno być ok - no chyba, że ktoś Ci incydentalniee włoży palec do oka. Wówczas może coś tam się dziać - jakieś uszkodzenie, czy przesunięcie i przy okazji dyskomfort. Natomiast stójka... jak dostaniesz w twarz to tak samo, może się lekko przemieścić. Wypaść nie powinna raczej. Nie wiem jaka duża by musiała być siła uderzenia i pod jakim kątem.
Co do sklepów internetowych - nie będę podawał linku by nie robić darmowej reklamy na forum, ale kto chce - podam na priv. IMO to najlepszy sklep na necie, z za***istymi cenami i programem lojalnościowym. Ani 1 złego słowa na nich nie mogę napisać. Pełne zadowolenie od 2008 roku.