Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
dandi88
|
|
A jak ktoś ma nieustabilizowaną wadę wzroku to można nosić soczewki?
|
yupie_girl
|
|
mozna
ja juz nosze 6 lat
i wada mi niestety leci
mam nadzieje, ze sie juz zatrzyma bo nie chce ksonczyc na -10 (mam -4,25, 14.5 )
nosze od zawsze 3miesieczne, ra zmialam tygodniowki day&night ze wzgledu na wyjazd jednak czulam w nich oczy, suchota etc
wole zmieniac
pierwsza pare zakladalam 45min, powaga
ale dwa dni i juz 5sek to zajmuje, takze do wyuczenia, gzrebanie w oku jesli kogos nie obrzydza to te zpozniej bez zadnego stracha mozna:)
i kurde, ja place 100zl/3miesiace plus plyn, ale to roznie, bo raz kupuje wiekszy, ra zmniejszy, ne zawsze zmieniam co dzien
od tych 6 lat chodze do jednego okulisty, bada mi wzrok i od razu zaklada na oczy...
bede musiala pomyslec o zmianie:)
Pozdr.
|
Eska
|
|
|
|
yupie_girl
|
|
|
|
GRN
|
|
Wada się stabilizuje kiedy osiągamy wiek, w którym organizm przestaje się rozwijać. Wtedy mozna poddać się laserowej korekcji.
|
|
CPT17
|
|
Wydaje mi się że takie grzebanie w oku jest niebezpieczne i wystarczy że ja tylko leciutko dotknę oka to ono zaraz się zamyka i nie mam na to wpływu więc nie wiem jak tu można zakładać soczewki.Kiedyś pies wsacił mi nos do oka i przykro to wspominam miałem całe oko czerwone. Poza tym ręce mi się trzęsą jak alkoholikowi z dwudziesto letnim starzem wię ciężko wycelować tą soczewką. |
 |
|
|
GRN
|
|
Kwestia wprawy i przyzwyczajenia
|
|
Eska
|
|