Autor |
"Soczewki kontaktowe" |
|
JoyJoy
|
|
Z oficjalnych źródeł dowiedziałam się, ze należy wylać zawartość butelki tego płynu i wymienić pustą butelke na inny produkt tej firmy w miejscu zakupu. Spróbuje z poprzednią butelką.
Tamtą butelke co kupiłam wczoraj też oddam, bo jeszcze nawet nie jest otwarty. Myślę, ze nie powinno być problemu.
Kurde a tu taki bum;/ W sumie nie wiem po co ten nowy płyn był Renu multiplus mi odpowiadał.
Czy ktoś jeszcze używał tego płynu?
Aha dzięki za informacje. Ja w sumie TV nie oglądam i nic nie wiedziałam;/ |
 |
|
|
Vlad_Tepes
|
|
Witam!
Mam pytanie - przedwczoraj bylem po raz pierwszy na badaniu w celu dobrania soczewek. Dostalem -1,5 dioptrii, ale sa zdecydowanie za slabe. Nosze okulary -2,25 dioptrii. Jakie powinienem kupic soczewki? -1,75 czy -2 dioptrie? Z gory dzieki!
|
welder
|
|
takie same jak okukary??
no bo jak mozesz miec slabsze?
soczewki maja tyle samo dioptri co okulary wiec po chwili zastanowienia nadal uwazam ze -2.25
Zmieniony przez - welder w dniu 2006-05-19 22:46:29 |
 |
|
|
Vlad_Tepes
|
|
Nie, soczewki maja inna skale, musza byc slabsze. Np. siostra ma okulary -8.5, a soczewki -7.25 (chyba) i jest w porzadku.
|
el nino
|
|
Tak, soczewki muszą być "słabsze" |
 |
|
|
JoyJoy
|
|
Vlad Tepes to siostra bedzie rodzić lub rodziła przez cesarskie. |
 |
|
|
Vlad_Tepes
|
|
Tylko wlasnie mi o to chodzi O ILE slabsze maja byc? Jakie by odpowiadaly okularom -2.25?
A dlaczego rodzic przez cesarskie?
Zmieniony przez - Vlad_Tepes w dniu 2006-05-19 23:09:41
Aha... Kiedys tam byla mowa o cesarskim.
Zmieniony przez - Vlad_Tepes w dniu 2006-05-19 23:13:25
|
JoyJoy
|
|
Bo przy takiej wadzie tylko przez cesraksie. O ile sie nie myle to można wzrok stracić przy normalnym porodzie. Za duży wysilek dla oka. |
 |
|
|
Vlad_Tepes
|
|
Tak tak, wiem. Jakos nie zajarzylem jak wczesniej pisales. Lekarka poprzednio mowila, ze jak bedzie rodzic, to przez cesarskie.
|
JoyJoy
|
|
Co do ustalenia ilości dioptrii to po prostu okulista musi dobrac. |
 |
|