FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 45438 razy ¬

ROZRYWKA | Moda i Uroda
Soczewki kontaktowe 
[powiadom znajomego]    
Autor "Soczewki kontaktowe"   

CPT17
 Wysłana - 1 maj 2006 10:38       

Przeniesiona przez om z działu 'HYDEPARK'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Pytanie do noszących soczewki
Jakie najlepiej kupić miesięczne czy roczne i za ile? Ile wynosi roczny koszt ich noszenia i jak się je zakłada ściąga i co ile to trzeba robić?

krytykant
 Wysłana - 1 maj 2006 10:42      [zgłoszenie naruszenia]

to jest tak ze jak kupisz 3 miesieczne, to mozesz je nosić nawet przez pół roku, czyszcząc je starannie, bo potega to na tym, ze po pewnym czasie one białkiem zachodzą i robi sie mgła

Bez gwiazdy nie ma jazdy.

Grejpfrut
 Wysłana - 1 maj 2006 12:47      [zgłoszenie naruszenia]

Mój kumpel ma soczewki. Kiedyś mi mówił że miesieczny koszt wychodzi mu około 60zł. Chyba że bedziesz jakieś kolorowe kupywał to znacznie wiecej

Frajdej
 Wysłana - 1 maj 2006 13:19      [zgłoszenie naruszenia]

Ja przez miesiąc soczewki nosiłem ale sie okazalo ze mam jakąś alergie czy coś tam, i nie moge nosic, wiec zostałem przy okularach

grzechs
 Wysłana - 1 maj 2006 13:26      [zgłoszenie naruszenia]

wiec ja nosze miesięczne B&L, kupuje zawsze zapasik na pół roku i to wynosi około 130 zł (ofkors na allegro, nawet zawsze jakis plyn dorzucaja gratis)

co do uzytkowania to jedno pare nosze koło 1,5 miecha, zalezy jaki jest jej stan (osady białkowe itp), płynu tez nie zmianiam codziennie ...

3miesięczne sa tansze, ale słabiej uwodnione, wiec komfort noszenia jest mniejszy ...

potrzebujesz grafika ? student architektury podejmie zlecenia jako freelancer

[www.lesniewicz.pl]

grzechs
 Wysłana - 1 maj 2006 13:27      [zgłoszenie naruszenia]

Stopień uwodnienia to istotny ale nie jedyny parametr różniący soczewki Soflens 38 od soczewek Soflens66 (lub 58 - Comfort). Soczewki te są też wykonane z innych substancji. Główna różnica polega na tym, że im mniejsze uwodnienie tym mniejsza zawartość wody w soczewce. Soczewka pobiera wode z powierzchni oka. Zatem im większe uwodnienie soczewki tym większa interakcja z okiem. Reasumując: Soczewki o większym uwodnieniu są łatwiej przyswajalne dla oka ale jednocześnie wysuszają je oraz wnikają do wnętrza soczewki rozmaite niepożądane substance jak mikroustroje lub osady białkowe. Dlatego soczewki o większym uwodnieniu muszą być częściej wymieniane.

Soczewki niskiego uwodnienia mogą wywoływac podrażnienia u bardziej wrażliwych noszących ale jednocześnie zapobiegają wysuszaniu się oka bo pobierają z jego powierznic dużo mniej wody. Wraz z wodą pobierają mniej zanieczyszczeń i mogą być noszone dłużej.

[www.lesniewicz.pl]

Reizigher
 Wysłana - 1 maj 2006 13:28      [zgłoszenie naruszenia]

Ja nosiłem tydzień i całe czerwone oczy, na wstępie wizyta do okulisty, może być ten w sklepie. Ceny badań ok. 30zł-50zł. Dostaniesz tesz pewnie jakiś tester, żebyś sobie pochodził i zobaczył jak się spisują.

Ich bin gegen den Krieg.

CPT17
 Wysłana - 1 maj 2006 13:57      [zgłoszenie naruszenia]

a jak to się zakłada ściąga i słyszałem jeszcze że są roczne soczewki

Reizigher
 Wysłana - 1 maj 2006 14:03      [zgłoszenie naruszenia]

np tu
[http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=1003]

Lekarz Ci pokaże na miejscu też jak się zakłada i ściąga.

Zakładanie jest trochę trudniejsze. Ale po paru założeniach nabierzesz wprawy.

Zmieniony przez - Reizigher w dniu 2006-05-01 14:03:58

Ich bin gegen den Krieg.

grzechs
 Wysłana - 1 maj 2006 14:19      [zgłoszenie naruszenia]

no ale po co Ci roczne ? jeszce zgubisz albo nie wiem ... lepiej miesieczne lub 3 miesieczne góra .. a zakladanie i zdjemowanie po jakims czasie to proscizna ...

[www.lesniewicz.pl]

welder
 Wysłana - 1 maj 2006 14:29      [zgłoszenie naruszenia]

miesieczn, na allegro za 22 zl para (ze sklepu okulistycznego) nosze takie (bausha) i luzz

[http://www.allegro.pl/item100147432_soczewki_kontakt_bausch_comfort_na_sztuki_poznan.html]

lepiej miesieczne niz dluzsze-mniejsza mozliwosc infekcji, no i taniej jak sie zgubia

masz jak sciagac, bo nie widzialem wyzej-jakbys chcial to mam cala taka ksiazeczke jak postepowac z szoczewkami, daj maila to zeskanuje i Ci wysle lepszej jakosci jak chcesz

Zmieniony przez - welder w dniu 2006-05-01 14:39:02

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 40 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Soczewki kontaktowe

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40