@Pippo
Nie byłbym takim optymistą. Nawet jeżeli zakontraktują kogoś z MMA Attack to nie wpłynie to znacząco na "atrakcyjność" gali UFC wśród zwykłych ludzi. Hardcorowcy pojadą, choćby miał tylko 1 Polak walczyć w PL na gali UFC. Kolejne nazwisko tylko bardziej uraduje grono prawdziwych fanów, oraz może zainteresuje trochę ludzi postronnych. Prawdziwymi magnesami na gale MMA są w Polsce takie nazwiska - kolejność nieprzypadkowa: 1. Pudzian 2. Mamed 3. Materla 4. Błachowicz ... . Musieliby zakontraktować jeszcze Vaginao (+Janka) i pomyśleć o jakimś sensowym main evencie. Przecież nie w*******ą do niego V.a.g.i.n.a.o przeciwko Sonnenowi. No ciekawe to będzie, bardzo, co wykombinują. Pozostaje jeszcze kwestia biletów - jak utrzymają swoje standardy to trochę ludzi może sobie odpuścić taką rozrywkę.
@Malacath
Nie widziałem walki Maia-Story, ale po tym co piszesz - ****a, must watch! zaraz jej poszukam i zobaczę co tam się działo.
@borsukje
Tak jak napisał Pippo. Zakładając jednak, że weźmie udział 10 osób to mamy zapewnioną rozrywkę do lipca 2014 roku.
Co do telewizji - różnież intrygująca sprawa. Polsat raczej odpada, z wiadomych względów. A znowu Orange Sport który ma podpisaną umowę z UFC raczej nie zapewni rekordowej oglądalności...
Zmieniony przez - WojTAS7 w dniu 2013-08-20 21:36:07
UFC już dawno powinno zwąchać się z Eurosportem - skoro planują podbój Europy, to taka stacja idealnie wpasowałaby się w ich strategię marketingową
Co do obsady gali w Polsce - szczerze pisząc, nie interesują mnie "niedzielni kibice", którzy trzęsą się lub trzepią sobie na widok Pudziana i Mameda. Słyszałem, że UFC zainteresowane jest Stadionem Narodowym, ale wg mnie Ergo Arena to lepszy pomysł, bo mają już podpisany kontrakt z zawodnikiem z Gdyni, więc kibiców już na starcie mieliby sporo, zwłaszcza jakby Piotrek [daj Bóg] wygrał w swoim debiucie dla UFC
Power wears out those who do not have it.