Autor |
"SpamPost 18 - Możesz siedzieć na budowie, obsługiwać betoniarkę..." |
|
Rogs199
|
|
W pojedynkach typerów, jak jest krecz to rozliczamy tak jak ma dany buk, czy odrazu podajemy inny typ ? |
 |
|
|
borsukje
|
|
8) w przypadku nie odbycia się/przełożenia spotkania lub wycofania tenisisty przed meczem - gracz podaje typ zastępczy. W przypadku kreczu w trakcie meczu tenisowego - rozliczamy zakłady zgodnie z regulaminem danego bukmachera |
Znawca -
 |
|
|
Cinoj
|
MMA tajper
|
|
W MMA również - pas zatrzymuje mistrz.
 |
|
|
WojTAS7
|
|
Tak jak napisał Borsukje.
Nie wiedziałem pany. To w sumie takie trochę niesprawiedliwe, bo mistrz pozostaje mistrzem, ma pas, a pretendent niby zremisował = nie przegrał, ale mistrzem prawdziwym nie jest. |
Specjalista -
 |
|
|
Rogs199
|
|
No właśnie i trochę to jest nie jasne przy ew remisie z automatu powinien być rewanż, a stawką pas który po walce nie powinien należeć do nikogo.
W boksie komentatorzy, promotorzy, eksperci twierdzą : Przy wyrównanych walkach poszczególne rd. powinno się dawać mistrzowi. I do tego ,żeby mistrzowi odebrać pas , trzeba go pokonać, pobić zdecydowanie. Jak dla mnie to nic innego jak tłumaczenie ew. wałków.
|
 |
|
|
Cinoj
|
MMA tajper
|
|
Ja uważam, że mistrz powinien zachować pas, bo nie może być tak, że pas nie należy do nikogo, ale natychmiast powinien odbywać się rewanż
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
zawsze to wygodniej,żeby przy remisie pas został u aktualnego mistrza,choćby z marketingowego punktu widzenia-nie trzeba kreować nowego mistrza,pompować w niego hajsu,kręcić reklam,dokumentów itd.To są miliony dolców i władze danej dyscypliny zdają sobie z tego doskonale sprawę. |
 |
|
|
maciej8222
|
|
Jeżeli dany zawodnik - mistrz zwakuje pas, (np. przejdzie do kat. wyżej) i do walki o pas jest wytypowanych dwóch nowych zawodników to w przypadku remisu musi odbyć się rewanż gdyż wtedy obydwaj są tak zwanymi challengerami, jeżeli jest taka sytuacja jak pisaliśmy wcześniej mistrz nie ma obowiązku dać rewanżu - może się odbyć, jeżeli media wywrą presje ( umowy z tv itp.)
|
maciej8222
|
|
To by było nie logiczne jakby challenger dał remisową walkę z mistrzem i brał pas do domu.
Co nie zmienia faktu, że w sportach walki zdarzają się sytuacje, w których mistrz został wypunktowany przez jakiegoś mało medialnego zawodnika i żeby uniknąć sensacji/straty pieniędzy wynik zostaje remisowy. Zwłaszcza, jeżeli grupa promotorska wygrywa przetarg na zorganizowanie walk to można powiedzieć, że komisja sędziowska jest ustawiana pod ich dyktando. I w przypadku ostrego w*******u zawodnika, którego się promuje - nie można dać mu wygranej to podciągają to pod remis.
Przykłady boks
Marco Huck - Ola Afolabi
Walka w Niemczech przegrywa ten pierwszy, ale co jest . Remis
Marco Huck - Firat Arslan
Tutaj ten pierwszy dostaje ostry w******* - sędziowie dają mu zwycięstwo.
W MMA na pewno też jest sporo kontrowersyjnych walk
chociażby
Mameda z Sakurajem ( czy jakoś tak) - w tej walce Czeczen nic nie pokazał prócz kopania po jajach japonca. A był remis = zabieg marketingowy
|
Rogs199
|
|
|