Autor |
"Sposób na niesmiałość" |
|
Tsubasa_8
|
|
Wysłana - 9 sierpień 2006 16:29 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam taki problem jestem nieśmiałym facetem i wstydzę się zagadać do jakieś laski zeby ze mną chodziła(jest taka jedna co mi się podoba i z dobrych zródeł wiem też że ja jej sie podobam ale tez jest nieśmiała)....więc co mam zrobic jak przerwać tą moją nieśmiałość ?? jakie znacie dobre sposoby??
Zmieniony przez - Tsubasa_8 w dniu 2006-08-09 16:29:57
| |
|
 |
|
|
potargany
|
|
ak poradzić sobie z własną nieśmiałością?
Myślę, że jest na to sposób:
- wróć pamięcią do swojego dzieciństwa - to pozwoli Ci poznać przyczynę Twojej nieśmiałości, Twojego zagubienia, nieufności wobec innych.
- gdy poznasz przyczyny swojej nieśmiałości - zrozumiesz swoje reakcje.
- poznanie i zrozumienie siebie pozwoli Ci twórczo podejść do Twoich problemów.
Ponadto polecam wykonanie ćwiczenia:
Wypisz czego najbardziej boisz się ze strony innych ludzi. Czego się obawiasz. Ośmieszenia? Odrzucenia? Dokładnie opisz swoje obawy.
Jeśli kiedyś spotkało Cię coś nieprzyjemnego ze strony Twoich znajomych, przyjaciół - opisz tą sytuację. Co wtedy czułeś? Jak zareagowałeś?
Określenie problemu, opisanie swoich obaw - przynosi dużą ulgę. Już samo nazwanie swoich lęków - sprawia, że mniej się boimy. Ponadto bardzo często opisując swój problem - znajdujemy rozwiązanie.
Być może lepszym dla Ciebie sposobem jest porozmawianie z kimś o swojej nieśmiałości... Masz kogoś takiego, komu mógłbyś zaufać i porozmawiać o tym?
Jeśli obawiasz się spotkań z ludźmi - nie zmuszaj się.
Poczekaj, aż będziesz na nie gotowy.
Dobrym sposobem na radzenie sobie z nieśmiałością jest także:
- przygotowanie się do spotkania (zapisz sobie, o czym chciałbyś porozmawiać, możesz przećwiczyć przed lustrem)
- przyznaj się przed swoim rozmówcą do swoich problemów.
Po prostu powiedz:
Jestem trochę nieśmiały i może to, co mówię brzmi trochę niezręcznie, ale myślę, że mnie rozumiesz.
Jak myślisz, czy takie przyznanie się do swoich słabości będzie źle odebrane?
Według mnie - nie.
Uwalniasz się w ten sposób od ciężaru "bycia dobrym za wszelką cenę".
I jednocześnie pozwalasz sobie na bycie Sobą
- a to z kolei - uwalnia Cię od napięć.
Czujesz się swobodniej i co za tym idzie - jesteś śmielszy
zrodlo relacje.net
ogolnie wpisz w google - sposob na niesmialosc
Zmieniony przez - potargany w dniu 2006-08-09 16:32:05
Znawca -
 |
|
|
zrk
|
|
|
|
Raskus
|
Biofil
|
|
|
|
OloKK
|
Dżony Dep
|
|
Uświadom sobie, że laski to też ludzie. Może nie do końca jak faceci, troche się różnią, ale tak naprawdę nie ma się czego bać.
Nawet jak dostaniesz w pysk to Cię nie znokałtuje, więc zagrożenie dla Ciebie stanowią minimalne...
[www.facebook.com/olokk] |
Specjalista -
 |
|
|
smailon
|
|
potargany to chyba wyklad z psychanalityki jeny poczytaj Zygmunta Freuda to był gość rozpracwał kazdego
jeny co za problem zapominasz o wszytskim co wokol liczysz do 10 i jak po przeliczeniu do 10 do niej nie podejdziesz to jestes ch.uj de. bil impotent, śmierdzące gó.wno chorego na rozstrój jelit misia koala itp a jak podejdzies i pwiesz to jestes przekozak
Mialem podobnie spory czas temu z pewna Aga ktora ppozdrawiam sytuacja z pociągu heh ale to bylo i na cale szczescie nie wroci
Unia Polskę rada zgnieść, by zaśpiewać z nami pieśń |
 |
|
|
karusia89
|
|
Znałam kiedyś takiego faceta jak Ty. Wydaje mi się, że musisz się przełamać bo ciężko będzie z Tobą. Myślę, że nie ma się czego wstydzić. Uśmiechnij się, do odważnych świat należy. Jeśli jej zależy na Tobie to wszystko pójdzie po twojej myśli.
Trzymam za Ciebie kciuki, powodzenia.
|
|
Gacu116
|
|
|
|
Jejek
|
|
No i tak zawsze będziesz chodził po tabsach albo kielonach? Lepiej to wyćwiczyć "na sucho", a potem już tego nie będzie. |
 |
|
|
FU
|
|
za pierwszym razem jest ciezko sie przelamac
kazdy kolejny idzie jak z platka
chyba kazdy to przechodzil bo nie istnieja natural-born-kozaxxx na tym swiecie
|
|
Tsubasa_8
|
|
hmmm....chyba sobie wypije parę browców i wtedy jej powiem że podobasz mi sie i takie tam inne ******ły miłosne jakieś |
 |
|