Zdarza mi sie grywac w rozne rodzaje RPG: od klasycznego RPG, przez tzw. PlayByMail czyli odmiany bardziej podobnej do wspolnego tworzenia i rozwijania pewnej historii, cRPG, lub sporadycznie systemy bitewne.
Rowniez wiele systemow klasycznego RPG zdazylo mi sie poznac. Oczywiscie grywam w dosyc popularnego w Polsce Warhammera, ale zdarza sie rowniez w StarWars (D20 i D6,wole ten drugi), czasem w CP2020, niekiedy w Shadowrun (nie przepadam), a czasem jeszcze inne.
Wlasnie w tej chwili szukam graczy do StarTrekowego systemu PlayByMail, ktory akurat w tym przypadku rozgrywa sie na okrecie Federacji.
Oto jego strona:
[www16.brinkster.com/incomtech/NCC78612A/index.html]
jesli jest ktos zainteresowany to zapraszam. Tylko jedno wymaganie: znajomosc angielskiego wystarczajaca do w miare zrozumialego pisania krotkich scenariuszy/opowiadan w tym jezyku.
Jesli ktos chcialby sie dowiedziec wiecej to chetnie odpowiem na maile: [email protected]
Ale oprocz tego, chetnie dowiedzialbym sie kto z was grywa w RPG (raczej nie mieszalbym w ten temat cRPG, choc sam temat tez moze byc ciekawy), w jakie systemy. Ciekawiloby mnie tez co wolicie, prowadzic sesje czy grac?
Sam nie jestem pewien czy lepiej bawie sie prowadzac graczom sesje, z ktorej sa potem bardzo zadowoleni (nie znaczy to od razu, ze zdobyli pol krolestwa i ksiezniczke) czy tez raczej grac w sesje u mistrzow, z ktorych kazdemu czegos brakuje przez co nigdy nie potrafie calkiem do konca sie cieszyc gra (wiem jestem wybredny).