FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1286 razy ¬

ROZRYWKA | Gry
Steam.....co początkujący powinien wiedzieć..... 
[powiadom znajomego]    
Autor "Steam.....co początkujący powinien wiedzieć....."   

Sharingan
 Wysłana - 29 październik 2013 13:36       [zgłoszenie naruszenia]

Ooo Steam.. mocno kontrowersyjny temat

Ja osobiście uważam to za udogodnienie bo większość gier mam w jednym miejscu i w każdej chwili moge sobie je zassać bedąc na wakacjach/gdziekolwiek nie mając dostępu do pudełka.
Z drugiej strony gry przypisują się do konta i koniec kropka więc o sprzedawaniu używek można bardzo często zapomnieć i to troche boli (mnie niekoniecznie bo kolekcjonuje gry ).
Ceny na steam też nie są zbyt ciekawe dla polaków no chyba ze trafimy na jakas wyprzedaż wtedy można dostać fajne gry za małe pieniądze.
Kolejnym problemem steam jest to że przetarł szlaki i teraz powstają te wszystkie Originy, muve, gog, greenmangamingi (chociaż ten czesto daje kody do aktywacji na steam). I czasami kupując gry z kilku różnych miejsc w czasie promocji by potem w nie pograć trzeba żonglować pomiędzy różnymi klientami/stronami itd co bywa irytujące gdy ma się dośc pokaźną ilość tytułów i nie pamieta sie co gdzie jest .
Dodatkowo co tam jeszcze.
Plusami jest to że gra zawsze jest zaktualizowana do najnowszej wersji bo steam sam pilnuje czy wychodzą jakieś łatki. Plusem ale i minusem jest dostępność.. z jednej strony masz multum gier w jednym miejscu z drugiej zaś by z nich korzystać musisz mieć połączenie do internetu.. ale nie oszukujmy się teraz nie mieć internetu to troche jak bez ręki czasami .
Ludzie kupujący prosto ze steama narzekają też że nie jest bezpieczny.. no cóż nic nie jest patrząc ostatnio na aferę z PSN chociażby.

W skrócie
+
Dostęp do biblioteki w każdym miejscu (online)
Szybkość
Aktualizacje
Fajne przeceny (ceny bazowe jednakże wysokie)
Darmowy
steamgifts (strona na której można za darmo wygrać grę istniejąca dzięki steam)

-
Trzeba być online
Dla niektórych niezbyt bezpieczny
Przypisywanie gier do konta

chyba tyle

%-)- wyraża więcej niż tysiąc słów

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Steam.....co początkujący powinien wiedzieć.....

Strony: 1 2