dawno w nic nie grałam, a chciałabym zagrać w dobrą grę RTS, jest ich sporo a oglądanie i sprawdzanie każdej mnie nie fascynuje.
proszę o polecenie nowych gier, które bazują na zbieractwie :) lubię zbierać a potem budować :) zbrojenie na końcu...
najlepszym rozwiązaniem byłaby gra starcraft 2 ale potrzebuje do gry offline. szukam gry typu age of empire, starcraft, empire totalwar lub warcraft 3.
dziekuje
Ashes of Singularity mocno przereklamowane patrząc na oceny, lecz nie grałem...
Ja ze swojej strony polecam:
1. [http://www.metacritic.com/game/pc/homeworld-deserts-of-kharak]
2. Europa Universalis 4 z 2013 roku jest, ale patrząc na to, że DLC ciągle wychodzą, to można brać pod uwagę
3. Grey Goo, to również solidny RTS - taki powrót do klasyki.
4. Total War: Attila.
Jeśli lubisz np same zbieractwo, to polecam: Offworld Trading Company.
tam u góry to sie pomyliłam, zamiast empire earth to wpisałam empire total war ;P no bo jeśli chodzi o takie gry gdzie widać np. całą mapę europy to odpadają, nie lubie tak manewrowac, wole jedna wioskę którą powoli sobie rozbudowuje, narazie z podanych wybieram grey goo ;) a jesli chodzi o takie gry jak empire earth, gdzie trzeba rozwijac epoki od kamienia po nano to czy sa jakies godne polecenia??
Jeśli chcesz tylko budować, to polecam symulator budowy miasta Cities Skylines
Banished! tylko budowa, również ma mody, nie jest za droga, dobra graficznie, ma swoje minusy jeśli chodzi o mechanikę ale mody to naprawiają