Znaleziony w kuble na smieci,bylo ich 5,3zmarly,potem ten czwarty tez..no i ja wzielem tego ostatniego bo nie moge tak.Wielki pies bedzie,chyba mieszanka labradora z wilczurem.Przezyl na razie,cudem,mial zatwardzenia,bole brzucha..juz sporo forsy wydalem na weterynarza.
Problem-dawalem mu mleko zwykle i bylo ok, od tego weterynarzowego to tylko wzdecia ma.No,niby one jest bogate we wszystko itp..ale co z tego kiedy piesek to zle toleruje?Szto dielat,jak by spytal Lenin..
Jak sie uczy psa aby nie robil kupki w domu?(no wiem,jak bedzie starszy...).
Znienancka wielka odpowiedzialnosc w domu..mam wielu chetnych na niego ale chyba po tym wszystkim go nie oddam...Nono,szczeniaczek dokonuje niewmozliwego-poprawia moj wredny charakter:-9..Za ewentualne rady-thanks!No,moze cos tam klikne gdzie trzeba,
Zmieniony przez - sebas101 w dniu 2004-10-26 00:26:30
¿eby nie robi³ kupki w domku?wychodz z nim na dwór i niech tam sie za³atwia. Jak zrobi w domu raz, drugi to pokrzycz na niego zeby wiedzia³ ¿e tu nie wolno. Poza tym zwyk³ego kundla troche inaczej siê wychowuje ni¿ rasowego psa. Poczytaj jakie¶ ksi±¿ki na temat rasy swojego szczeniaka
Niema si³y, ¿eby szczeniak nie za³atwia³ siê w domu, ale od ma³ego nale¿y go uczyæ, by robi³ to :) w jednym miejscu, na gazetê. I w miarê, jak bêdzie siê przyzwyczaja³, przesuwaæ gazety w stronê dzrzwi wyj¶ciowych. Oczywi¶cie, je¿eli jest w stosownym wieku, trzeba wychodziæ z nim na dwór. Gdy uda mu siê nasikaæ na gazetê lub na trawê (na dworze), musisz go pog³askaæ i pochwaliæ. Szczeniakom, nawet tym nauczonym, zdarzy siê nasikaæ w domu np. podczas zabawy, wtedy trzeba go przenie¶æ na gazetê :) Ale nic odrazu, trochê poczekasz, nim siê nauczy.
Dzieki!Kazda rada jest mile widziana,z gazeta tak wlasnie zrobie,bo on nawet jeszce na nogach nie moze sie utrzymac.Ach,i dzis otworzyl oczy