Bez nadawania im lepsza/gorsza, ale tytuły w które świetnie mi się grało w ostatnim czasie:
Bloodborne/Dark Souls 3/Nioh
Alien Isolation
Uncharted 1-4
The Division - może nie najlepsza, ale z kumplami w party się mega przyjemnie grało.
Wolfenstein The New Order + Old Blood
Until Dawn
GTA 5
The Witness
Overcooked - we 3-4 graczy na 1 kanapie mega frajda
Doom - powrót do klasyki i mega rozpierduchy przez większość gry, praktycznie brak cutscenek, które wybijają z rytmu
Outlast 1 i 2
Rise of the Tomb Raider (+ ten jeden wcześniej) - odświeżona Larra z nowym podejściem
The Last of Us - jedna z najlepszych gier jakie kiedykolwiek grałem
Ja w wiele nowych gier nie grałem, ale GTA V mnie po prostu zachwyciło, świetna gra.
Tomb Raider z 2013 był bardzo dobry, a ten nowszy podobno jeszcze lepszy.
Jak lubisz RPG to Pillars of Eternity, South Park: Stick of truth. Jakby mi poszło to by Final Fantasy XV też pewnie było grane.
ciś typie
To kvrwa nie czytaj tych podpowiedzi. I co tam jest do ułatwiania, przecież to nie są zagadki logiczne tylko masz napyerdalać A cele misji że podane to chyba logiczne
Te podpowiedzi to głównie kropki na mapie, gdzie masz iść, do jakiego auta iść. Nie ma nad czym myśleć. Takie prowadzenie za rękę cały czas. W starszych grach było tak, że czasem trza było zastanawiać się cały dzień co dalej trzeba zrobić w grze.
Ale nie dziwię się że kondi tego nie rozumie.
1) Dark Souls (tu jest czasami trudno opór, ale jak potem coś zrobisz satysfakcja dużo większa). Do tego ja nie czytałem poradników przed graniem więc wiele rzeczy jest tam tajemniczych, rozkminianie wszystkiego i dochodzenie co się z czym je jest na swój sposób ciekawe.
2) Machinarium (przygodówka - klikanka) - niezwykły dla mnie klimat. Polecam. Niektóre zagadki wymagające ale o to w tym chodzi.
3) Half Life 2 + dodatki + portal (chyba swojego czasu najlepsza gra w jaką grałem)
Z tytułów już nie urzekających tak bardzo ale wartych pogrania:
Singularity, Grid , Company of heroes, Bioshock, Call of duty, ale tylko Modern Warfare, Medal of honor Tier 1 (to nie każdemu pasuje i trochę zbugowane, ale mi podchodziło bardziej niż nowsze wersje call of duty).
Ostatnio nie za dużo gram więc nie testowałem świeżynek.
Bloodborne
Dark Souls 3
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Mario Kart 8 Deluxe
I jak już wyjdzie za miesiąc to jestem pewien, że Mario Odyssey.
iii w sumie nic innego nie wciągnęło mnie na dłużej, jakieś Pillars of Eternity, teraz to Divinity: Original Sin 2 dużo hype ma ale w sumie trochę mnie nudzi. Może to przez brak czasu i nie mogę się wciągnąć.
W Zelde bym z chęcią zagrał, wydaje się być ciekawą produkcją.
Ogólnie mój czas na granie zajmuje teraz głównie Paladins, bo można pograć ze znajomymi.Ale nie jest to jakiś wybitny tytuł.