FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 576 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Elektronika
Nic nie słychać z głośników 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Nic nie słychać z głośników"   

Tadeknorek
Rezus Chytrus
 Wysłana - 13 listopad 2009 17:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siemka ziomale.

Mam problem z głośnikami firmy Creative w zestawie z subwooferem. Nawet, jak są w miarę cicho, słychać że trzeszczą. Ale uwaga- mam ten problem dopiero od kilku dni.

Wczoraj jak podłączyłem słuchawki, przez te słuchawki też było słychać trzeszczenie, więc nie wiem, co nie tak, ze sterownikami?

Mam wgrany SRS Audiosandbox i funkcjonował ładnie od... już będą prawie dwa lata bodajże.

No, ale skoro przez słuchawki też trzeszczy, to pewnie sterowniki? Jak usunę sterowniki, to będę mógł zostawić AudioSandoboxa? Bo daje świetny efekt, ale nie wiem, czy on mógł coś spieprzyć.

Jeśli ma to znaczenie, kiedyś podłączałem głośniki do bumboxa, a i do przenośnego dvd. Używałem też nieoryginalnego zasilacza od nich. Gdyby miało to znaczenie, zwróćcie mi uwagę, no ale skoro nie tylko głośniki trzeszczą...

Przed przeczytaniem Biblii zapoznaj się z treścią interpretacji katolickiej dołączonej do
opakowania, bądź skonsultuj się z księdzem, lub teologiem,
gdyż każdy bóg niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

xxx320
BUKA
 Wysłana - 13 listopad 2009 18:02      [zgłoszenie naruszenia]

Raczej chodzi o kartę dzwiękową niż o głośniki, ale dla pewności podłącz głośniki do innego źródła i zobacz co będzie czy też będą trzeszczały czy nie, jeśli nie to zacząłbym od zmiany sterowników. Jeśli nie pomoże to może coś ze złączem jest nie tak.

ale to będziemy myśleć później.

Sprawdź głośniki na początku.

Ojajebie!

[foty.ifd.pl/sb.asp?w=520&p=2/images2010/20100902133001.JPG] <-Gimbobuka by PanŚmierć

Ekspert -

visitor1
 Wysłana - 13 listopad 2009 19:34      [zgłoszenie naruszenia]

Jesli inne zrodlo dzwieku robi to samo to najprawdopodobniej jest to wina sterownikow, szumu elektrycznego z zasilacza badz na zlaczu PCI. Mozesz sprobowac przeinstalowac sterowniki badz wyciagnac karte ze slotu zakleic ja tasma izolacyjna w miejscach gdzie styka sie z obudowa. Ale to juz ostateczna ostatecznosc...

First they laugh at you, then they ignore you, then YOU WIN.

Tadeknorek
Rezus Chytrus
 Wysłana - 13 listopad 2009 19:57      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki chłopaki, spróbuję wszystkiego.

Przed przeczytaniem Biblii zapoznaj się z treścią interpretacji katolickiej dołączonej do

visitor1
 Wysłana - 13 listopad 2009 22:32      [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki, Tadek, SOG odbity...

First they laugh at you, then they ignore you, then YOU WIN.

Tadeknorek
Rezus Chytrus
 Wysłana - 21 listopad 2009 13:20      [zgłoszenie naruszenia]

No i okazało się, że tylko prawy głośnik trzeszczał, ten który był do karty podłączony. Lewy podłączony do subwoofera ładnie grał.

Kumpel jeden mi sprzedał dobrą ponoć kartę dźwiękową SB Live! Wave, co to jeszcze się zwie Sound Blaster Creative, a drugi mi to to dziś podłączył. Mówił, że starą tylko WYŁĄCZYŁ, zamontował tą nową kartę.

Następnie uruchomiliśmy kompa, ściągnęliśmy sterowniki i uruchomiliśmy ponownie. On pojechał i nie mam z nim kontaktu, ale okazało się, że głośniki nie działają, obojętnie pod jakie (to nowe) gniazdko je podłączę.

Próbowałem wszystkiego, korzystałem z rozwiązywania problemów. Ogólnie wszystko ładnie pięknie, było napisane gdzie niegdzie, że to urządzenie działa bez zarzutów, poprawnie. No to fajnie, że poprawnie, szkoda tylko że cały czas nic nie słyszę z głośników.

Jak uruchomię system, to coś strzela w głośnikach, jakby się podłączały, ale później nic nie słychać i tak. Ani dżwięków systemowych ani piosenek ani kurva nic.

Pomyślałem sobie, że wcześniej pisało, że urządzeniem domyślnym od wszystkiego jest Realtek coś tam, wiadomo, te sterowniki dźwiękowe. Ale teraz- widniała w tym miejscu nazwa mojego nowego urządzenia. Więc tamto realtek wywaliłem, uruchomiłem kompa ponownie... i dalej dźwięk nie działa.

Mam jeszcze tego Audio Sandboxa, nie wiem, czy jego trzeba wywalić... czy jednak wgrać ponownie Realteka i znowu restarta zrobić... POMOŻCIE!!!

aadidas
 Wysłana - 21 listopad 2009 14:31      [zgłoszenie naruszenia]

Głośniki podłączone do zielonego gniazda mam nadzieję.
Jak wbijasz w ustawienia dźwięku to masz wszędzie przy urządzeniach odtwarzających wybrane Sb live ?

Sprawdź jeszcze czy nie masz tam nic wyciszone.

Zmieniony przez - aadidas w dniu 2009-11-21 14:33:20

Tadeknorek
Rezus Chytrus
 Wysłana - 21 listopad 2009 14:50      [zgłoszenie naruszenia]

Jest podłączone do zielonego gniazda.

Wszędzie jest to samo urządzenie.

Nic nie mam wyciszone.

Co dziwne, jak teraz włączę jakiś film, to nawet obraz mi się zacina...

Można coś na to poradzić?

Zmieniony przez - Tadeknorek w dniu 2009-11-21 15:47:00

kaciun
 Wysłana - 22 listopad 2009 03:33      [zgłoszenie naruszenia]

źle zrozumialem...czy jak puszczasz mp3 z winampa to normalnie leci czy wyskakuje blad?w trayu w opcjach miksera jest ustawiony sb live?

Zmieniony przez - kaciun w dniu 2009-11-22 10:57:51

Tadeknorek
Rezus Chytrus
 Wysłana - 22 listopad 2009 12:41      [zgłoszenie naruszenia]

było tak, ale już ściągnąłem sobie jakieś tam inne sterowniki do tej karty, i winamp nie ma błędów. niby leci muza, ale też nic nie słychać.

aadidas
 Wysłana - 22 listopad 2009 13:20      [zgłoszenie naruszenia]

O ile Winamp (dawno nie używałem) ma taką opcję to sprawdź źródło dźwięku w jego ustawieniach.

jakieś tam inne sterowniki do tej karty

Konkrety! Kx'y może ? Jak tak to poszukaj w opcjach tego sterownika czy nie jest nic wyciszone bo ma swoje osobne.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nic nie słychać z głośników

Strony: 1 2 3

Warto przeczytać: głośniki przenośne pod mp3 | Zasilacz - pomoc w wyborze | Diody Led, Panele, żarówki. Co wybrac? | aktualizacja po wyłączaniu kompa | pytanie do graczy Fifa09. | Jak przywrócić hasło do administratora w SO Windows 7 | NBA 2k10, może chetni do meczyku przez sieć? %-) | Odtwarzacz DVD Dvix AVI MPEG RMVB.... | Kilka krótkich pytań. | Telewizor | adu 500a sterowniki | Do użytkowników Tlena 6- Temat na chwilę. | Simlock w SE W200i | problem z laptopem | Mio S505 | Płyty DVD i komunikat "Logical Volume Identifier"

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL