FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 12592 razy ¬
 
ROZRYWKA | Kulinaria
UWAGA STUDENCIAKI, SZCZYPIORY I INNE MALAPETY! 
[powiadom znajomego]    
Autor "UWAGA STUDENCIAKI, SZCZYPIORY I INNE MALAPETY!"   
 
Kukułek
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 18:42        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jesteś świeżo wypuszczonym ze swojego ku.rwidołu młodzieńcem, który pozbawiony maminej pomocy zmuszony jest do zajadania się w swoim obleśnym akademiku vifonami i parówkami ze świńskich odbytów?

Mama robi ci na śniadanie tyciutkie kanapeczki dlatego masz w łydce tyle co koleżanki z klasy w bicepsie?

Przepuszczasz wszystko na kebaby i nie styka ci na mefedron?

Zostawiła cię żona i chodzisz głodny od tygodnia, bo nie wiesz do czego służy kuchnia?

Jeżeli tak, to dziś jest twój szczęśliwy dzień, ponieważ wujek Kukuł nadchodzi z pomocą.

Dziś nauczę was gotowania potrawy prostej jak uwodzenie pijanej szesnastki, taniej jak kurs taksówką w cztery osoby i pożywnej jak lektura "Wiedzy Radosnej".

Dlatego nawet jeżeli, tak jak mi kiedyś, udało ci się przypalić wodę i zepsuć kanapki masz szansę nauczyć się podstaw miejskiego surwiwalu, które wybawią cię od konieczności konsumpcji odpadów przemysłowych tudzież chronicznego suchoklatyzmu.

Po tym przydługawym wstępie zabieramy się za gotowanie pierwszej potrawy z cyklu "Łajzy do garów" noszącej wdzięczną nazwę:

CARBONARA TŁUSTA JAK TWOJA STARA

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min


Czego potrzebujemy:

Sprzęt:
większa patelnia
garnek
nóż
sitko do makaronu (można kombinować bez)
gadżet do wyciskania czosnku (ewentualnie można obyć się bez, o tym później)

Składniki:
jajko
pół litra śmietany 18%
250 g boczku w kawałku
pół główki czosnku
ok. 250g spaghetti (pół paczki)
duża cebula
ser w kawałku, najlepiej jakiś parmezan (tylko nie tarty w woreczku, bo to gówno jest)
sól
pieprz czarny
oregano
majeranek
bazylia

Teraz wam dokładnie, powoli i prostymi, żołnierskimi słowami wytłumaczę co z tym tałatajstwem zrobić, tak żebyście nie zrobili sobie krzywdy. Zdjęć, nie będzie, bo za dużo pie.rdolenia. Jak ktoś nie wie jak wygląda jajko, ani nie potrafi wyobrazić sobie makaronu z jasnym sosem, to ku.rwa nie mój problem.

Jadziem:

Zaczynamy od wzięcia boczku (sugeruję położyć go na desce do krojenia), odkrojenia skóry (to ten jaśniejszy, gładszy i twardszy brzeg) i pokrojenia go w plastry o grubości 0,5-0,7 cm, następnie tych plastrów w słupki o tej samej szerokości a ostatecznie słupków w kostkę.

Odkładamy to na bok i kroimy cebulę. Myjemy ją najpierw. Kroić i obierać cebulę najłatwiej jest zaczynając od odcięcia "biegunów" czyli tam gdzie cebula ma pędy i korzenie. Następnie ściągamy skórę i kroimy cebulę w plastry, a te w kratkę, tak żeby uzyskać kostki podobnej wielkości co boczku.

Teraz pora na czosnek. W obieraniu czosnku również obowiązuje zasada biegunów, tyle, że każdy ząbek trzeba obierać oddzielnie, więc jest trochę pieprzenia się. Dwie trzecie objętości uzyskanego obranego czosnku kroimy w plasterki. Resztę wyciśniemy. Jeżeli nie posiadamy wyciskarki, można zastąpić wyciskany granulatem lub skroić cały.

Następnie bierzemy patelnię, rozgrzewamy ją i wysypujemy boczek. Smażymy go na średnim ogniu mieszając aż wytopiony tłuszcz rozleje się równo po całej patelni a kostki skurczą się o jakieś 30%. Powinno to nastąpić po jakichś 8-10 minutach (dlatego jeżeli ktoś czuje się na siłach cebulę i czosnek można kroić w międzyczasie). Wtedy dodajemy cebulę i plasterki czosnku (właściwie plasterki lepiej minutę wcześniej). Smażymy całość okazyjnie mieszając, a w międzyczasie

Nalewamy wodę do garnka do jakichś 2/3 objętości i solimy ją (ok 3 łyżeczki na 2 litry wody). Ustawiamy palnik na maks. Można zaoszczędzić na czasie nalewając do gara tylko trochę wody, żeby się nie spalił, a resztę wlać z czajnika elektrycznego

Bierzemy jajko i dwie szklanki. Rozbijamy je ostrożnie na dwie w miarę równe połówki o jedną szklankę i przelewamy nad nią żółtko z jednej połówki do drugiej aż całe białko ścieknie do pierwszej szklanki. Żółtko wlewamy do drugiej szklanki, białko nam niepotrzebne.

W międzyczasie na patelni cebula powinna zrobić się trochę mniejsza, wyraźnie bardziej przezroczysta i świecić się jak psu jajca. Czosnek powinien być żółty. Jeżeli robi się brązowy trzeba przejść do następnego etapu, bo robi się gorzki i wszystko trafi ch.uj.
Jeżeli wszystko wygląda na usmażone na patelnię wlewamy i wsypujemy:
żółtko
śmietanę
pół łyżeczki pieprzu
3/4 łyżeczki oregano
mniej niż pół łyżeczki majeranku
3/4 łyżeczki bazylii
wyciskamy resztę czosnku

Mieszamy przez jakieś pięć minut (wszystko dalej na średnim ogniu). Następnie wrzucamy makaron do gotującej się wody i gotujemy go przez około osiem minut. (po upływie 8 minut wyciągamy jedną kluskę, dmuchamy na nią i sprawdzamy czy nam pasuje) W międzyczasie dalej smażymy i mieszamy sos. Upewniamy się czy śmietana dobrze wymieszała się z tłuszczem.

Kiedy makaron jest gotowy, wyłączamy palniki pod patelnią i garnkiem. Bierzemy garnek (przez jakąś ścierę, jeżeli jest gorący)i uważając, żeby się nie poparzyć wlewamy go do sitka umiejscowionego w zlewie lub kombinujemy jak go tu inaczej wyjąć z gara. Zlewamy makaron zimną wodą, przekładamy na talerze. Lejemy na to sos i ścieramy ser. Mieszamy na talerzu i dumni z siebie wpi.erdalamy.

Wersja gourmet :

Używamy sera Grana Padano i świeżej bazylii na talerzu zamiast suszonej do patelni. Do sosu dodajemy szczyptę kardamonu.





Mam nadzieję, że teraz żadna życiowa ofiara nie ma pretekstu, żeby opychać się snickersami i gorącym kubkiem 7 dni w tygodniu.
Jeżeli komuś udało się spj.erdolić tą potrawę po tak szczegółowych instrukcjach, to znaczy, że powinien po domu chodzić w kasku.

P.S.: Przypominam o możliwości odpowiedniego zwielokrotnienia ilości składników i ugotowania tego dania rodzicom, dziewczynie lub znajomym w celu demonstracji swojej życiowej zaradności.

Jeżeli temat się przyjmie, będzie więcej.

 
Skarbowy
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 18:52      [zgłoszenie naruszenia]

Kukuł studenciaki nie mają tyle kasy na te składniki więc chójowy target wybrałeś
_______________________________
 
Ciężko być zaje*istym, ale staram się to znosić z podniesionym czołem.

 
maskimer
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 18:56      [zgłoszenie naruszenia]

daj coś jeszcze dobrego na masę, najlepiej z wieprzowinką
_______________________________
 
kremówkowy potwór

 
Pan Śmierć
BARON
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 18:57      [zgłoszenie naruszenia]

Przyjmie się, bo ogólnie dobre rzeczy pokazujesz i prosto napisane to jest więc myślę, że ok, chociaż z tym samym zastrzeżeniem co Skarbowy

Natomiast co do samego przepisu to taka moja uwaga, że warto żółtko roztrzepać i zmieszać ze śmietaną przed wlaniem na patelnię, zwłaszcza jak ktoś będzie po raz pierwszy gotował coś, co się składa więcej niż z jednego składnika

I czekam ciągle na ten przepis na krążki cebuli w cieście, bo miałeś dać jakiś sprawdzony przepis i poleciałeś w chója

Zmieniony przez - Pan Śmierć w dniu 2011-09-10 18:59:35
_______________________________
 
AD ANCALES, PLEBES!!!! EGO SUM BARON!!!
Veni, Vidi, Banni!%-)
Mafia znających łacinę%-)Baron wszystkich działów%-)
Rada Jedenastu i Inso 2009

Specjalista -
 
Kukułek
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 18:58      [zgłoszenie naruszenia]

Jakiej kasy? Śmietana, jajko, boczek, ser, makaron - to jest wszystko maximum kalorii za minimum pieniędzy.

To nie tortille z m. in. awokado, rukolą i jamon curado, które robiłem wczoraj

Racja Śmierciu z tym jajkiem, nie ma co ryzykować omletu.

Będzie paniera do kury w następnym odcinku, obiecuję.

Zmieniony przez - Kukułek w dniu 2011-09-10 19:00:34

 
pafiel_007
B O M B E K
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

dobre jest,
3 dni temu po treningu jadlem
tzn odrazu po treningu same miecho, ale czuje, ze wegli brak, to pojechalem zjesc takie wlasnie spagetti
_______________________________
 
Zapraszam do gotowania [http://www.insomnia.pl/-t670340.html]
Sprzedam MSI Dominator GT70 [http://www.insomnia.pl/-t685017.html]

Znawca -
 
Kukułek
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 19:10      [zgłoszenie naruszenia]

Aha zapomniałem dodać: jak mamy już wszystkie składniki na patelni, posolić trochę zamieszać, spróbować, jak za mało słone to czynność powtórzyć. To się wszystkich przypraw tyczy zasadniczo.

 
magnacik
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 22:30      [zgłoszenie naruszenia]



sog za prolog
_______________________________
 
Salam alejkum shalom
[http://www.youtube.com/watch?v=GkxaBKd8SwA&feature=related]
Ka mate! ka mate! Ka ora! ka ora!

 
Game_Boy
 Wysłana - 10 wrzesień 2011 22:47      [zgłoszenie naruszenia]

PO CO TO PISZESZ, STUDENT NAJE SIĘ CHLEBEM POSMAROWANYM NOŻEM I PRZEPIJE WÓDKO EHEHEHEHEHEHEHEHEHE.

Czekam na więcej, prawie wpisuję się w opis z prologu, aczkolwiek właśnie nie chcę w******lać na studiach jakiś zmielonych kopyt w postaci parówki i podobnych rzeczy.
_______________________________
 
Śpij spokojnie aniołeczku [*]

 
Pater92
 Wysłana - 11 wrzesień 2011 00:32      [zgłoszenie naruszenia]

dobry przepis kukul, bo akurat wybieram sie do akademika

 
woocash23
 Wysłana - 11 wrzesień 2011 00:39      [zgłoszenie naruszenia]

A gdzie zdjecia?
_______________________________
 
Psychika czysta jak kryształ

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 9 stron.   | następną
 
Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

UWAGA STUDENCIAKI, SZCZYPIORY I INNE MALAPETY!

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9