Już jakiś czas szukałem furaka dla siebie. Opcje były różne, bardziej racjonalne i te trochę mniej. Padło na tą mniej , ale wiem, że z innego samochodu nie byłbym zadowolony.
Wyprodukowana w 1996. Większość swojego żywota przejeździła w Niemczech. Dzisiaj mi stuknęło 250 tys. Jest duże prawdopodobieństwo, że to oryginalny przebieg
Ogólnie dość zadbany egzemplarz, aczkolwiek ma 15 lat i idealny nie jest. Kilka rzeczy trzeba zrobić, ale z tym się liczyłem. Zresztą moje pedantyczne podejście do środków lokomocji nie pozwoli mi tego tak zostawić.
Z wyposażenia, to takie pierdoły jak 4 poduchy, ksenon, elektryka, automatyczna klima, tempomat, telefon, czujnik deszczu, zmieniarka CD, komputer itd.
Największa wada tego samochodu, to silnik.
2.0 (150 KM) szału nie robi, ale nie zależało mi na dużej pojemności i mocy. Od za******lania są motocykle. No chyba, że wkręcę się tak w temat, że wymienię kiedyś na jakiegoś potwora.
ładnie się prezentuję sog
Jak się jeździ?
Kvrwa sam rozważam kupno takiej bmw, każdy mówi że 2.0 to maksymalna pyta jaka może być w tym wozie ale 11sek to nie taka tragedia więc imo nie ma co narzekać, odemnie sogacz za furę bo zawsze mi się takie podobały.
Za takie pieniądze chciałem wypieszczone e34, ale trafił się ten. Oglądałem kilka i były to straszne rzeźby, ten jest naprawdę w przyzwoitym stanie. Mam papiery z Niemiec, na serwis itd, to samo jak była już w Polsce, jeszcze aktualne gwarancje na części i robociznę, więc ktoś coś z tym autem robił, a nie tylko jeździł.
Do zrobienia jest pompa od wspomagania, bo już dość hałasuje.
I pospawanie zderzaka przedniego + wymiana dolnych nadkoli (z czujnikiem temperatury)
Co do zmian, to na pewno wskakuje większa felga. Jeszcze się nie zdecydowałem na konkretny model, ale taka mi się podoba:
I zmiana kierunków na białe. Nic więcej nie chcę kombinować. Żadnych poliftowych świateł, zderzaków, nerek, m-paków. Tak wyjechał z fabryki i taki zostanie.
Felgi z linka spoko widzialem E38 na nich I wygladala spoko. Nie wrzycaj baialych kierownkow jak vhcesz serie utrzymac. Z bialymi dopiero bedzie wygladac wiejsko