FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9814 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
Wiatrówka do 1000 złotych 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wiatrówka do 1000 złotych"   

Qnjalopa
 Wysłana - 18 listopad 2014 14:48      [zgłoszenie naruszenia]

Ta emotikonka wyszła przypadkiem :) Chciałem zrobić mordkę uśmiechnięta, a potem zamknąć nawias, nie wiedziałem, że wyskoczy coś takiego.

Tira_misu
 Wysłana - 18 listopad 2014 15:42      [zgłoszenie naruszenia]

Z tego co piszesz wnioskuję, że brat bardziej zadowolony będzie z BSA. Wydaję mi się, że jest strategiem i każdy strzał będzie wolał przeanalizować. Nie wiem tylko, czy jako amator poradzi sobie w jej obsłudze. A jeśli chodzi o HW80, to w jakiej cenie można ją znaleźć? Gdzie najlepiej kupić?
P.S. emotka jak najbardziej na miejscu :D idealnie wpasowała się w treść posta ;)

Miód, chociaż słodki, nadmiarem słodyczy tłumi apetyt i sprowadza mdłości...

Qnjalopa
 Wysłana - 18 listopad 2014 17:36      [zgłoszenie naruszenia]

Problemów z obsługą raczej nie będzie. Nie ma tam nic skomplikowanego. Jedyne mechanizmy, które będzie obsługiwał to: zatrzask - czyli łamanie wiatrówki, bezpiecznik - czyli jeden przycisk, do tego regulacja spustu - czyli jedna śruba. A wyniki przy strzelaniu przyjdą z czasem. Ceny hw80 niestety niskie nie są. Będzie coś koło 1500 zł. Ewentualnie dobre są też hw95 za jakieś 1400 lub nieco słabsza jeśli chodzi o moc HW50S - 1000 zł. Ja miałem właśnie 50S i była bardzo ok, choć dziś bym kupił HW80. To tez zależy, czy on chce wiatrówkę na całe życie :) Czy może chce zacząć od czegoś nieco słabszego na początek i potem zmienić. Ja ogólnie nie żałuję, że kupiłem 50S bo jej parametry są zadowalające. Aczkolwiek zawsze zostaje jakiś tam niedosyt, że trochę więcej Juli i można by postrzelać dalej. Przewaga HW50 to na pewno waga. Jest lżejsza, więc jak ze stojącej dużo się strzela, to nie męczy. HW80 to już jednak 4kg, ale dla faceta to nie powinien być problem. Co do miejsca zakupu, to 2 opcje. Albo polować na okazję na allegro, oby sprzedawca był pewny i lepiej nowa. Z używaną to nie wiadomo co kto robił z nią, a ludzie mają tendencję strzelać z wiatrówki na pusto bez załadowanego śruto, co jest zabójstwem dla sprężyny. Nigdy z wiatrówki nie należy strzelać na pusto. A jeśli chodzi o sklepy to na militaria mają dosyć drogo i mały wybór, choć 50s jest. Najtaniej chyba na akhobby: [http://www.akhobby.pl/index.php?a=lista&k=35&ppw=0] Za 130 zł robią tuning dodatkowy. Ogólnie przyjemniej się strzela po takim tuningu, a i celność się poprawia. Choć prawdę mówiąc i bez tuningu jest bardzo dobrze jeśli chodzi o HW. Ja zauważyłem różnicę, bo najpierw długo bez tuningu strzelałem. Z moimi początkowymi umiejętnościami to jestem pewny, że bym nie widział różnicy, bo nie byłem na początku w stanie wystrzelać dobrego skupienia. Aczkolwiek kultura pracy karabinka się poprawia i cykl strzału czuć, że krótszy, więc te elementy bym zauważył.

Elevation
 Wysłana - 18 listopad 2014 22:21      [zgłoszenie naruszenia]

Tira_misu wiatrówki do 17 J są bez pozwolenia.

[www.pajacyk.pl]

Elevation
 Wysłana - 18 listopad 2014 22:23      [zgłoszenie naruszenia]

Zawsze patrz aby takie rzeczy kupować w porządnych sklepach i sprawdzać jaką gwarancję Ci oferują.

[www.pajacyk.pl]

Tira_misu
 Wysłana - 19 listopad 2014 16:31      [zgłoszenie naruszenia]

Qnjalopa: Ogromnie dziękuję :) teraz wiem na co zwrócić uwagę i czym się sugerować, choć dopytam jeszcze w kilku sklepach jak to z ceną i gwarancją właśnie wygląda :)
Elevation: Co masz na myśli pisząc dobre sklepy? Jakieś konkretne?

Elevation
 Wysłana - 19 listopad 2014 22:19      [zgłoszenie naruszenia]

Ja zawsze patrzę, żeby sklep już był trochę na rynku i żeby był stacjonarny. W razie czego można gdzieś iść i zareklamować no i dwa w sklepie są konsultanci którzy Ci pomogą :)

[www.pajacyk.pl]

Tira_misu
 Wysłana - 19 listopad 2014 22:23      [zgłoszenie naruszenia]

Konsultanci? Nie wiedziałam, że jest taka opcja. Zawsze spotykałam zwykłych sprzedawców, którzy zamiast doradzać wciskali najdroższy sprzęt... :/ ale z racji, że jestem z mniejszej miejscowości wolałabym raczej sprzedaż on-line...

Elevation
 Wysłana - 19 listopad 2014 22:25      [zgłoszenie naruszenia]

no konsultant sprzedawca - w specjalistycznych sklepach muszą się znać na rzeczy. Sklep online masz np. militaria.pl mają duży wybór wszystkiego.

[www.pajacyk.pl]

Tira_misu
 Wysłana - 19 listopad 2014 22:29      [zgłoszenie naruszenia]

Muszą, a faktycznie przyjmują studentów i nic nie wiedzą... Ale może właśnie po tym można poznać specjalistyczne sklepy - po fachowej obsłudze. Dzięki za podpowiedź. Wejdę i zobaczę, czy coś mnie zainteresuje.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 6 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wiatrówka do 1000 złotych

Strony: 1 2 3 4 5 6