FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9759 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
Wiatrówka do 1000 złotych 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wiatrówka do 1000 złotych"   

realdo
 Wysłana - 27 sierpień 2014 11:51        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Proszę o propozycje. Wiatrówka głównie do zabawy, strzelania we własnym gronie. Nie mam konkretnych wymagań. Po prostu zaproponujecie co Waszym zdaniem będzie najlepszym rozwiązaniem przy takim budżecie?

ridz
 Wysłana - 27 sierpień 2014 18:08      [zgłoszenie naruszenia]

najpierw odpowiedz sobie na pytanie: [http://www.militaria.pl/porady/wiatrowki/karabin_czy_pistolet.xml] jaką wiatrówkę chcesz

realdo
 Wysłana - 28 sierpień 2014 11:55      [zgłoszenie naruszenia]

Chodzi o karabinek, zapomniałem dodać. Co teraz proponujecie? Wskazujcie też proszę przykłady wiatrówek z których można korzystać również na zawodach, coś pod profesjonalne strzelanie. Propozycje?

ridz
 Wysłana - 29 sierpień 2014 00:55      [zgłoszenie naruszenia]

ale pod profesjonalne strzelanie to chyba ponad 17 J nie?

realdo
 Wysłana - 29 sierpień 2014 11:50      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem Temat profesjonalnego strzelania interesuje mnie bardziej teoretycznie. Na razie głównie zabawa. No i np. [http://www.bron.pl/wiatrowki-i-akcesoria/wiatrowki-karabinki/wiatrowka-karabinek-ranger-200s-kal-5-5mm-2266] kosztuje ponad 1000 zeta, powiedzmy że w moim budżecie. Gdzie zajrzę to ludzie wymieniają głównie markę Hatsan - czy te wiatrówki faktycznie są aż takie dobre?

ridz
 Wysłana - 29 sierpień 2014 23:11      [zgłoszenie naruszenia]

thora
 Wysłana - 31 sierpień 2014 14:20      [zgłoszenie naruszenia]

o, sposoby płatności to mnie cały czas interesowało dzięki

Qnjalopa
 Wysłana - 1 wrzesień 2014 10:32      [zgłoszenie naruszenia]

Hatsan obleci, choć wolałbym Slavie. Hatsan to taka ostatnia deska ratunku. Ciężko dostać coś godziwego za mniejsza kasę. Tańsze to już plujki zabawki, które rozlecą się po paru paczkach śrutu. Oczywiście cal. 4.5 mm. Zapomnij o 5.5, przy limicie 17J opad będzie za duży na większych dystansach. Śrut polecam exact i najlepiej kupić po paczce różnych kalibrów 4.5-4.52 i zobaczyć na różnych dystansach, który najlepiej lata. Profesjonalne strzelanie nie ma nic wspólnego z mocą. Są zawody i w limicie 17J.

Qnjalopa
 Wysłana - 1 wrzesień 2014 10:41      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to strasznie marne prowadnice w tych Hatsanach były. Generalnie za taką cenę ciężko dostać coś rewelacyjnego, ale po małym tuningu można z Hatsana zrobić przyzwoitą wiatrówkę.

ridz
 Wysłana - 24 październik 2014 19:42      [zgłoszenie naruszenia]

thora: "o, sposoby płatności to mnie cały czas interesowało dzięki "

no takie mają odnosniki, znajdziesz tam odpowiednią kategorie odnośnie porad przy wyborze produktu.

Qnjalopa: "Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to strasznie marne prowadnice w tych Hatsanach były. Generalnie za taką cenę ciężko dostać coś rewelacyjnego, ale po małym tuningu można z Hatsana zrobić przyzwoitą wiatrówkę. "
a co powiesz na crosman copperhead?

Qnjalopa
 Wysłana - 26 październik 2014 13:00      [zgłoszenie naruszenia]

Jak chcesz postrzelać do puszek na odległość 20m to ujdzie. Ale za 300 zł nie da się kupić karabinka z którym można wystartować w zawodach. Jak kupujesz karabinek za 1k to tam wszystko jest ścisłe i zwarte (oczywiście dobrej marki, bo za 1k można tez kupić dziadostwo), nic nie klekocze. Po paru paczkach śrutu bez zmian ciągle zwarta. Spust jest miękki, nie szarpiesz się z nim, możesz go wyregulować pod siebie. Jak nauczysz się strzelać, to z 20 metrów możesz trafiać powtarzalnie w kapsle od butelek. Z wiatrówką za 500 zł to jest niewykonalne. Nie wiem ile Ci pożyje ta wiatrówka, sam miałem podobną kiedyś. NOrconia Germany się nazywała, czy jakoś tak. Po około 10 pudełkach śrutu rozleciała się. Już po 3 klekotała. Potem miałem HW50 i to było niebo a ziemia. Całkiem inna jakość. Jak strzelałem z Norconii (czy jak to się tam pisze) to po godzinie może dwóch miałem dość. Z HW to się nieraz całą sobotę przesiedziało, zwłaszcza jak był ktoś znajomy i się we dwóch strzelało. Po prostu nie chciało się jej odrywać od ramienia.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 6 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wiatrówka do 1000 złotych

Strony: 1 2 3 4 5 6