FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8543 razy ¬

ROZRYWKA | Militaria
Wiatrówka za małe piniądze 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wiatrówka za małe piniądze"   

Clow
 Wysłana - 22 sierpień 2011 14:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, mam zamiar kupić jakąś niedroga wiatrówkę. Taka do postrzelania kila razy w roku z siostrzeńcami. Przyznaję się jestem zielony w tym temacie i mam pytanie czy warto kupic sprzęt za ok 200 zl ? (allegro/bron.pl/ militaria.pl). Chodzi mi o wiatrówke + luneta + pokrowiec

BogdanNew
 Wysłana - 16 wrzesień 2011 20:47      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam kupioną właśnie za niewielkie pieniądze i jestem zadowolony.Luneta jest nieprzydatna przy takim sprzęcie.Sprężyna trzęsie i się przestawia zgranie.Ale po za tym problemem jest OK.Najważniejsze to naciąg sprężyny dźwignią, nie lufą!

BogdanNew

ElPadrino
 Wysłana - 30 wrzesień 2011 15:18      [zgłoszenie naruszenia]

BogdanNew - masz na myśli boczny naciąg ?

do autora - polecam krótką wiatrówkę-pistolet Desert Eagle Compact ze względu na celność i moc strzału - w tej kategorii cenowej co podałeś niczego lepszego nie kupisz

luger08
 Wysłana - 10 listopad 2011 23:23      [zgłoszenie naruszenia]

Witam, jak to jest z tymi wiatrówkami,kiedyś aby mieć z lufą gwintowaną trzeba było mieć pozwolenie na broń a teraz co druga jest gwintowana to jaką ściema czy co????

Mercedes sec

LilPeneros
 Wysłana - 11 listopad 2011 13:41      [zgłoszenie naruszenia]

Teraz robią z gwintowaną lufą i skoro możesz je mieć bez pozwolenia, to kupuj śmiało, bo wszystko jest na legalu.

[http://www.youtube.com/watch?v=Iuhtd2X7FdI]

luger08
 Wysłana - 11 listopad 2011 16:01      [zgłoszenie naruszenia]

No tak ale nie rozumiem tego mniejsza siła na wylocie czy ten gwint jakiś inny że teraz można mieć taki sprzęt

Mercedes sec

minner
SZPIEG
 Wysłana - 11 listopad 2011 16:37      [zgłoszenie naruszenia]

Wiatrówki bez pozwolenia muszą mieć energię kinetyczną wystrzeliwanego śrutu poniżej 17 J.

"Only the deads will see the end of war"
MODERATOR MILITARIÓW od 2007 :-)
INSOMNIA 2013

Ekspert -

luger08
 Wysłana - 11 listopad 2011 16:57      [zgłoszenie naruszenia]

to jak jest 18 to trzeba mieć pozwolenie

Mercedes sec

LilPeneros
 Wysłana - 12 listopad 2011 19:54      [zgłoszenie naruszenia]

Gdzie ci pisze, że masz 18 ? Pokaż mi w jakimś sklepie internetowym wiatrówkę krótką (pistoletową) z Ek powyżej 17 Jouli - ja takiej jeszcze nie spotkałem.

Co innego wiatrówki PCP, czy też PCA - te w przypadku karabinków mają kilkadziesiąt, a rekord w jednym modelu, to energia strzału na poziomie 100 Jouli.

luger08
 Wysłana - 12 listopad 2011 20:10      [zgłoszenie naruszenia]

Nie denerwuj się,ale wiesz co mam wiatrówkę po ojcu a wiem że była kupiona na pozwolenie na broń w połowie lat 90 tych jeszcze jeden znajomy ojca leśniczy użyczał pozwolenia i jak z niej strzelam i porównuję do innych wiatrówek to petardę ma nie ludzką,jest produkcji Belgijskiej i nic po za tym nie wiem ale boje się że kiedyś przy***ie się jakiś nadgorliwy glina sprawdzi i bedzie ponad 17 i co wtedy,do***ią za posiadanie broni?

Mercedes sec

LilPeneros
 Wysłana - 13 listopad 2011 12:34      [zgłoszenie naruszenia]

Chvj wie - znajdź dokumenty w których była rejestrowana ta wiatrówka, tam powinno być napisane jaką ma energię strzału.
Od lat 90 tych zmieniło się prawo, teraz na wiatrówkę do Ek 17 Jouli nie jest wymagane pozwolenie.
Na wiatrówkę mającą od 18 do 100 Jouli również nie jest wymagane pozwolenie za to trzeba taką wiatrówkę zarejestrować na policji.

Tak swoją drogą to jak ma ci się przy***ać jakiś glina do wiatrówki ?
Jak nie będziesz latał ze sprzętem po mieście tylko będziesz z niej korzystał gdzieś na prywatnej posesji np. w jakiejś stodole, to raczej ani nikt tego nie zobaczy ani nie usłyszy.

Zmieniony przez - LilPeneros w dniu 2011-11-13 12:35:00

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wiatrówka za małe piniądze

Strony: 1 2