Autor |
"Wieczne pióra" |
|
allusion
|
|
|
|
hulio
|
|
Dziękuje.
łowca piór
|
 |
|
|
alexalex
|
|
Kolor atramentu? Niemal dowolny - prócz czarnego :) Czarny atrament nie pokazuje "cieniowania" kreski, charakterystycznego dla piór. Najczęściej używam niebieskich i ciemnoniebieskich kolorów atramentu (Waterman, Diamine, Parker, Pilot, Sheaffer), strasznie mi się podoba niebiesko-zielono-szary atrament Verdigris (Rohrer&Klingner), czasem używam brązowych atramentów (Sepia Rohrer&Klingner, Havana Brown Waterman), a czasem, na wyjątkowe okazje, mam ciemnoczerwony (Love Letter Ink firmy Mont Blanc), zielony (Forest Green Noodler's) i fioletowy (Violet Waterman) :D Hmm... Atramentów też się trochę w kolekcji uzbierało ;)
Pozdrawiam,
alexalex |
 |
|
|
hulio
|
|
Hehe no masz tego sporo. O zielony atrament też bym sobie wypróbował.
|
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
ArielN
|
|
Hmm... powiem szczerze, że pisze i kupuję pióra już od kilku lat. Nigdy nie myślałem o tym w konwencji kolekcjonowania.
Piszę piórem Visconti Van Gogh, atrament: Waterman South Sea Blue!
Pozdrawiam
Ps. A Wy czym piszecie? |
 |
|
|
ArielN
|
|
Allusion, a nad jakim się zastanawiasz? |
 |
|
|
Maxxo
|
|
Ja używam obecnie Sheffera Prelude w kolorze czarno-bordowym (nie wiem jak inaczej go opisać ;D ), przedtem używałem Watermana Hemisphere i Parkera Frontiera. I zdecydowanie nie żałuje zakupu początkowo zastanawiałem sie jeszcze nad watermanem expertem ale jednak w ręce zdecydowanie lepiej lezał prelude no i jednak expert do noszenia na codzień to troche zbyt poważnie wyglądające piórko. Do dzisiaj mam jeszcze pierwsze pióro jakie miałem z 1kl szkoły podstawowej,inoxcrom kupiony za bodajrze 16franków we francuskim markecie, i do dzis nosze to pióro przy sobie bo poprostu mo ono w sobie to "coś".
Zmieniony przez - Maxxo w dniu 2007-12-05 15:16:55 |
 |
|
|
ArielN
|
|
Bardzo fajne i wytrzymałe pióro. Również jestem zwolennikiem przywiązywania się do piór.
Pozdrawiam |
 |
|
|
allusion
|
|

Ja kiedys pisalam pelikanem to ktore mialam posaiada tradycyjny tłoczkowy system napełniania atramentem.
Specjalne transparentne okienko w korpusie pozwala stale kontrolować poziom atramentu.
Jeden wers to parę nut.
|
 |
|