Autor |
"Wieczne pióra" |
|
INSOMNIA
|
|
uprzejmie dziękuję
ja co prawda uzywam długopisów, bo bazgrzę strasznie i szkoda mi profanować pióro, ale dobrze wiedzieć jakiej firmy długopis warto nabyć. |
 |
|
|
alexalex
|
|
> uzywam długopisów, bo bazgrzę strasznie
Auć..! Kup pióro! Jakieś tanie, szkolne (np. jakiś "szkolny" model Pelikana, albo wspomniane Lamy Safari - niewielki wydatek) i zobacz czy przypadkiem użycie pióra nie poprawi trochę wyglądu Twojego pisma :)
A poza tym - pióro to przede wszystkim NARZĘDZIE! Jak można "sprofanować" narzędzie używaniem? ;) |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
używałem pióra, wychodziło mi gorzej niż długopisem w pracy muszę szybko pisać, wszelkie próby kaligrafowania nie zdały rezultatu. A po prostu przykro mi patrzeć na to, jak spod ślicznej stalówki pióra wychodzą takie bazgroły. |
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
alexalex
|
|
Allusion: do Frontiera można zainstalować tłoczek - wszystkie standardowe "konwertery" Parkera powinny pasować. Możesz też bawić się w napełnianie nabojów przy pomocy strzykawki ;) (robię tak z niektórymi nabojami, np. naboje do piór Pilota i Lamy nie są u nas zbyt popularne) |
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
alexalex
|
|
Serioserio :) We Frontierze miałem taki najprostszy konwerter, działający podobnie do strzykawki - tłoczek się wyciągało. W Sonnecie mam konwerter nieco lepszej jakości, z "wykręcanym" tłoczkiem. Zaglądnij do jakiegoś sklepu papierniczego, który handluje piórami i zapytaj o tłoczek do swojego pióra. A instaluje się go w zastępstwie naboju - na wcisk :) |
 |
|
|
allusion
|
|
alexalex ...serio,serio to ja Ci dziekuje za rade
Jeden wers to parę nut. |
 |
|
|
ArielN
|
|
W razie gdyby takiego tłoczka nie mieli w sklepie, zajrzyj na allegro. Wśród tony podróbek można zawsze znaleźć konkretne oferty.
Alex: "nieduży spadek wartości" pojęcie względne :)
Ps. Właśnie napełniłem jedno ze swoich piór turkosowym atramentem od Pelikana. Dla mnie bomba.
Pozdrawiam
Ariel |
 |
|
|
allusion
|
|
ArielN sog za turkusowy atrament
Jeden wers to parę nut. |
 |
|