FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 67326 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
Wieczne pióra 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wieczne pióra"   

INSOMNIA
 Wysłana - 7 grudzień 2007 23:57      [zgłoszenie naruszenia]

uprzejmie dziękuję
ja co prawda uzywam długopisów, bo bazgrzę strasznie i szkoda mi profanować pióro, ale dobrze wiedzieć jakiej firmy długopis warto nabyć.

alexalex
 Wysłana - 8 grudzień 2007 00:09      [zgłoszenie naruszenia]

> uzywam długopisów, bo bazgrzę strasznie

Auć..! Kup pióro! Jakieś tanie, szkolne (np. jakiś "szkolny" model Pelikana, albo wspomniane Lamy Safari - niewielki wydatek) i zobacz czy przypadkiem użycie pióra nie poprawi trochę wyglądu Twojego pisma :)

A poza tym - pióro to przede wszystkim NARZĘDZIE! Jak można "sprofanować" narzędzie używaniem? ;)

INSOMNIA
 Wysłana - 8 grudzień 2007 00:31      [zgłoszenie naruszenia]

używałem pióra, wychodziło mi gorzej niż długopisem w pracy muszę szybko pisać, wszelkie próby kaligrafowania nie zdały rezultatu. A po prostu przykro mi patrzeć na to, jak spod ślicznej stalówki pióra wychodzą takie bazgroły.

allusion
 Wysłana - 8 grudzień 2007 20:52      [zgłoszenie naruszenia]

alexalex czy kupilam juz atrament?To pióro na naboje oczywiscie zaopatrzylam sie w jakie trzeba
PITTT nie wiem czy wiesz.. kazdy regularny trening pokłady checi musza przyniesc skutek..to tak do tych,,bazgrołków,,Jakbys pragnol by sie napewno pismo poprawilo ...Czyste pragnienie muuuusi zaowocowac ale moze nie jest z pismem az tak zle jak Ci sie wydaje.

Jeden człowiek to jeden sens
Jeden sens to jeden cud
Jeden cud to jeden wers
Jeden wers to parę nut.

alexalex
 Wysłana - 8 grudzień 2007 22:58      [zgłoszenie naruszenia]

Allusion: do Frontiera można zainstalować tłoczek - wszystkie standardowe "konwertery" Parkera powinny pasować. Możesz też bawić się w napełnianie nabojów przy pomocy strzykawki ;) (robię tak z niektórymi nabojami, np. naboje do piór Pilota i Lamy nie są u nas zbyt popularne)

allusion
 Wysłana - 8 grudzień 2007 23:25      [zgłoszenie naruszenia]

Serio? A taki tłoczek jest w przedazy....no i czy samemu mozna to ,zamocowac,?

Jeden sens to jeden cud
Jeden cud to jeden wers
Jeden wers to parę nut.

alexalex
 Wysłana - 8 grudzień 2007 23:42      [zgłoszenie naruszenia]

Serioserio :) We Frontierze miałem taki najprostszy konwerter, działający podobnie do strzykawki - tłoczek się wyciągało. W Sonnecie mam konwerter nieco lepszej jakości, z "wykręcanym" tłoczkiem. Zaglądnij do jakiegoś sklepu papierniczego, który handluje piórami i zapytaj o tłoczek do swojego pióra. A instaluje się go w zastępstwie naboju - na wcisk :)

allusion
 Wysłana - 9 grudzień 2007 08:20      [zgłoszenie naruszenia]

alexalex ...serio,serio to ja Ci dziekuje za rade

Jeden sens to jeden cud
Jeden cud to jeden wers
Jeden wers to parę nut.

ArielN
 Wysłana - 9 grudzień 2007 18:48      [zgłoszenie naruszenia]

W razie gdyby takiego tłoczka nie mieli w sklepie, zajrzyj na allegro. Wśród tony podróbek można zawsze znaleźć konkretne oferty.

Alex: "nieduży spadek wartości" pojęcie względne :)

Ps. Właśnie napełniłem jedno ze swoich piór turkosowym atramentem od Pelikana. Dla mnie bomba.

Pozdrawiam
Ariel

allusion
 Wysłana - 10 grudzień 2007 07:45      [zgłoszenie naruszenia]

ArielN sog za turkusowy atrament

Jeden sens to jeden cud
Jeden cud to jeden wers
Jeden wers to parę nut.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 32 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wieczne pióra

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32