Autor |
"Wieczne pióra" |
|
ArielN
|
|
Powinno byc napisane turkusowy a nie turkosowy. przepraszam za niezamierzona literówkę.
Pozdrawiam
Ariel
Ps. Dziękuję za SOG-a.
Pytanie co to właściwie są SOGi?
|
 |
|
|
alexalex
|
|
A ja nie napełniłem żadnego pióra :( Wręcz przeciwnie - kilka opróżniłem, żeby je umyć ;) Ale i się pochwalę: naprawiłem stareńkie pióro znajomej! Pióro Nefa Favoriet - jakiś holenderski wynalazek, malutkie pióro, napełnianie systemem przyciskowym, złota stalówka. Wymagało wymiany zbiorniczka na atrament... Nie lubię czekania na zaschnięcie szelaku, chyba za mało cierpliwy jestem :D Ale działa poprawnie - trzyma atrament, nic nie cieknie :D |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
SOG- suma oddanych głosów- jezeli uznasz, ze czyjas wypowiedz jest wartosciowa to klikasz na "przyznaj soga". Mozesz dac konkretnemu uzytkownikowi jednego soga w dziale. Mozesz sprawdzic na mnie jak to dziala |
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
allusion
|
|

Pióro Waterman Audace Evening in Paris - Audace czerpie z całego bogactwa stylów i motywów.Są emanujące ekstrawagancją, świeżością, swobodą i kreatywnością. We wszystkich modelach Audace, stalówka platerowana 23-karatowym złotem, korpus wykonany z lekkiej stali.
Jeden wers to parę nut.
|
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
allusion
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
allusion
|
|

Pióro Visconti Garcia Frederico Lorca -
Kolekcja stworzona wspólnie przez Visconti i Claudio Mazzi, znanego włoskiego projektanta i malarza. Kolekcja jest ręcznie malowan przez Claudio Mazzi, aerografem /pędzlem powietrznym/. Po naniesieniu kompozycji na pióro całość pokryta została dodatkową powłoką transparentną, aby zabezpieczyć ją przed uszkodzeniem. Na skuwce widnieje fragment utworu hiszpańskiego poety i muzyka Federico Garcia Lorca - najważniejszego poety tzw. Pokolenia 27 i czołowej postaci hiszpańskiej literatury. Na korpusie znajduje się byk - symbol jego ojczyzny. Kolekcja limitowana 205 szt. Konwerterowy system napełniania. Stalówka 14 kt.
Jeden wers to parę nut.
|
 |
|
|
ArielN
|
|
Co do ostatniego Visconti >> jakiś czas temu pojawił się jeden z modeli z kolekcji Mazzi. Cena około 1000zł. Gdybym miał taką kwotę przeznaczoną na 1 pióro nie zdecydowałbym się na zakup w/w.
Pozdrawiam
Ps. Audace evening in Paris - ciekawy design. |
 |
|