Autor |
"Wieczne pióra" |
|
allusion
|
|
Piekna ma stalowke.Tak cena nie jest niska.
Jeden wers to parę nut. |
 |
|
|
ArielN
|
|
W ostatnim czasie podjąłem decyzje o zakupie piora z wyższej półki. "Wyższa półka" - pojęcie względne, dla mnie oznacza pioro do 1100zł. Proponuję Wam udzial w drobnej, powiedzmy, "zabawie".
Polegałaby na tym, iż razem z Wami, osobami, dla ktorych pióra to coś więcej niż kolejny patyk do pisania;)wybrałbym to najwspanialsze! Następnie po zakupie przedstawił swoje wrażenia i spostrzeżenia. Sporządziłbym dla Was recenzję pióra wzbogaconą o zdjęcia.
Jeżeli są osoby, ktore chciałyby mi pomóc to zapraszam to zgłaszania tego w postach!
Ostrzegam: Będę wybrzydzał do granic możliwości! ;);) w końcu to 1100zł :)
Żeby nie polegało to na wklejaniu zdjęć nieokreślonych piór to przyjmiemy pewne zasady;
1. Cena od 1zł-1100zł
2. Pióro może być nowe, ze sklepu, używane, a nawet kupione przez allegro czy z zzagranicy
3. NIE MOŻE to być MontBlanc
4. Może to być pióro zarowno stare jak świat jak i współczesne
5. Do każdego pióra zaproponowanego trzeba podać cenę, a także markę i model, również zdjęcie byloby pomocne.
6. Można proponować oferty które są dostępne, nie można proponować zakupu pióra za 2tys zł twierdząc , że można gdzieś kupić taniej, ALE BEZ WSKAZANIA GDZIE.
Chetnych zapraszam do zabawy :)
Pozdrawiam |
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
ArielN
|
|
Konkretne pióro pytasz? Mam pewne preferencje, ale nie chcialbym o nich mówić ponieważ osoby biorące udział w zabawie tylko nimi by się sugerowały. A jak wiadomo dla każdego poszczególne słowa maja nieco inne znaczenie! Dlatego lepiej jeżeli opierać będziemy się jedynie o zasady określone w postach powyżej :) |
 |
|
|
alexalex
|
|
@ArielN: kupiłem niedawno Watermana Carene Deluxe. Mam słabość bo niebieskich piór, więc i to jest niebieskie: wersja Prussian Blue. Ale jest też "ciepła" wersja brązowa...
Jestem zachwycony nowym nabytkiem :) Pisze pięknie, wygląda doskonale, blisko mu do perfekcji :) Polecam!
PS. Pióro spełnia warunki "konkursu" ;) Poszukam jakiegoś ładnego zdjęcia...
Zmieniony przez - alexalex w dniu 2008-02-21 22:19:18 |
 |
|
|
alexalex
|
|

Tak właśnie wygląda Carene Deluxe ;)
|
 |
|
|
ArielN
|
|
Carene to świetne pióro! Z tego co zauważyłem to kosztowałoby nawet mniej niż 550zł. Kolor brązowy jest bardzo atrakcyjny!
Jak spisuje sie Twój egzemplarz? |
 |
|
|
allusion
|
|
|
|
ArielN
|
|
Dosyć komiczne jest to, że pośród piór wiecznych dostępnych na rynku występuje luka w przedziale 500/600 do 900/1000zł (mam na myśli sugerowane ceny detaliczne). Wynika to chyba ze strategii marketingowej.
Pozdrawiam,
Ariel |
 |
|
|
alexalex
|
|
Carene spisuje się doskonale :) Dzisiaj intensywnie je testowałem w pracy i mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem, że pióro pisze świetnie :) Korpus pióra jest pokryty niezwykłym lakierem, żadne zdjęcie które widziałem nie oddaje... głębi :)
Skuwka - gładkie, złocone powierzchnie niestety PRZYCIĄGAJĄ odciski palców ;)
Muszę nim popisać trochę dłużej, żeby stwierdzić, czy jest w stanie zdetronizować któreś z moich najbardziej ulubionych piór :D |
 |
|