Moja wielka pasja sa wieczne piora. Zbieram je juz od wielu lat i caly czas odkrywam w nich cos nowego. Wogole tak sie do nich juz przyzwyczailem, ze nie wyobrazam sobie pisania czyms innym, jak dobrym piorem.
Zakochany w usmiechu Smoczka
------------------------------
<:Kawosz:> <:niepoprawny filozof:> <:amator fitnessu:>
Reflexa- czarnego z dobrze dopasowana stalowka "M"
Vectora- stalowego z stalowka ucieta "F" i drugiego czarnego z stalowka prosta "M"
Sonet- stalowy z pozlacana stalowka "F"
Waterman:
Watermana mam niestety tylko jednego, poniewaz te piora sa bardzo trudno dostepne i narazie mnie zabardzo na nie nie stac Ale jestem dumny z tego co mam, poniewaz jest to jakby bialy kruk. Model Hemisphere stalowy z skuwka na ktorej jest wygrawerowane godlo panstwowe. Bardzo jestem z tego piora dumny i zadko go uzywam. A dostalem go jako wyjatkowy prezent od osoby ktora bardzo cennie i dlatego wartsc tego piora jest dla mnie tym bardziej bezcenna
Iridium Point:
Mam dwa piora stalowe z grawerunkiem Polsko- Litewskiej Izby Gospodarczej. Sa to jedne z pierwszych pior jakie dostalem. Bylem raz w warszawie na targach gospodarczych 3 lata temu i przechadzalem sie pomiedzy stoiskami szukajac czegos dla siebie. Akurat trafilem na przedstawicielstwo firmy Ciech a oni wreczali drobne upominki, wiec trafilem na pioro.
Pioro firmowe firmy Ciech. Dostalem je wlasciwie przypadkiem jak bylem raz w warszawie na targach gospodarczych 3 lata temu i przechadzalem sie pomiedzy stoiskami szukajac czegos dla siebie. Akurat trafilem na przedstawicielstwo firmy Ciech a oni wreczali drobne upominki, wiec trafilem na pioro.
Kolejne pioro dostalem od pewnej dziewczyny, ktora bardzo cennie i jest mi ona bardzo wazna osoba. POdarowala mi w zeszlym roku pioro o bardzo ciekawym stylu. Cale jest srebrne, ale ma na calej swojej dlugosci jakby smugi podobne do marmuru. Do tego te smugi sa w takim delikatnym granacie, co dodaje mu niesamowitego uroku.
Z mojej kolekcji to bedzie wszytko. Jednak wciaz caly czas szukam czegos, co by naprawde mnie poruszylo. Dla mnie artykuly pismienicze sa bardzo wazne, poniewaz wiaza sie z nimi ciekawe historie. Piszac dlugopisem zatracamy jakby osobowosc swojego pisma. A pioro pozwala nadac tresci pisanej bardziej osobistego charakteru
A to jest pioro japonskie. Ma ono bardzo charakterystyczna mala stalowke ledwo wystajaca z rekojesci. TE piora maja taka zalete ze sa bardzo praktyczne, poniewaz zadko wylewaja i szybko mozna nimi pisac. Wada niestety jest to, ze sa nietrwale i szybko zdziera sie stalowka, co powoduje po dluzszym pisaniu przerwy w pismie
A to jest bardzo stylowe pioro jakie mozna podarowac dziewczynie na urodziny. Szkoda tylko ze nie maja takich w losie, ale moze niedlugo cos nowego pojawi sie na rynku
Pozdrawiam, Dezir - doradca w dziale 'fitness'
-----------------------------------------------
"Rozkroku mistrz i przykucania, brzuch ma w dwudziestu piêciu minach
Bij± mu brawo, on sie k³ania, na odpowiednich witaminach"
[pumpingiron.w.interia.pl]
Mam i to bardzo duzo Tylko zbieranie przynosi mi troche przyjemnosci a takie pare minut dziennie na zajecie sie hobby jest doskonalym odprezeniem Zreszta lubie to, robie to juz 10lat i nie mam zamiaru zamieniac tego na nic innego Kazdy ma jakiegos bzika i ty zapewne tez... dla mnie sa to te mazaki jak je nazwales. Jednak dam ci dobra rade. Powinnienes uzywac przedmioty po ich wlasciwej nazwie, bo ludzie moga sobie pomyslec, ze albo szwankuje twoje wykrztalcenie lub ogolny intelekt