Autor |
"Wisła Kraków" |
|
Black Pete
|
|
|
|
em_be
|
|
Wracając do Pucharu Polski.
Od poprzedniej edycji jego prestiż mocno zwyżkuje. Były to rozgrywki zaniedbane przez kilka ładnych lat, co mnie bardzo dziwiło, ale teraz zdobywca tegoż pucharu jest w sytuacji bardziej uprzywilejowanej od wicemistrza Polski. Przygodę z pucharami zaczyna bowiem o jedną rundę później.
|
Black Pete
|
|
Zauważyłem że firma Remes, jako sponsor tytularny, miała ciekawy pomysł na promocję rozgrywek tylko odbijała się od PZPNowskiego betonu. Wg mnie podstawa to stała formuła (bez cudacznych grup jakie parę lat temu wymyślił Boniek), stałe miejsce i termin rozgrywania finału (to się powinno udać zrealizować gdy powstanie Stadion Narodowy), motywujące pieniądze na nagrody dla klubów i oczywiście szerokie relacje w mediach w tym jak najwięcej dobrze realizowanych transmisji w telewizji niekodowanej. Przy zakodowanej lidze to byłby łakomy kąsek dla kibiców. No i oczywiście bardzo ważną w naszych realiach kwestię wymienił em_be.
|
|
Pippo
|
|
Wisła Kraków opublikowała komunikat dotyczący konsekwencji porażki z Levadią Tallin . Winą za niekorzystny stan rzeczy został obarczony sztab szkoleniowy i piłkarze, jednak nie zdecydowano się na zdymisjonowanie trenera Macieja Skorży .
Postanowiono natomiast wyciągnąć konsekwencje finansowe wobec zawodników i trenera. Między innymi w tej sprawie doszło wczoraj do spotkania rady drużyny z właścicielem Wisły . Mówi się o zamrożeniu wypłaty premii za mistrzostwo Polski .
Nadal nie wiadomo czy w klubie pozostaną prezes Marek Wilczek i dyrektor sportowy Jacek Bednarz . Ich zwolnienie może zwiastować stwierdzenie o konieczności "wypracowania nowego modelu funkcjonowania klubu". Najważniejsze jednak, że drużyna wie, iż nadal pracować będzie z obecnym szkoleniowcem i jego asystentami. To istotne, biorąc pod uwagę, że w sobotę rozpoczyna się sezon ligowy. Wisła zainauguruje rozgrywki meczem w Sosnowcu z Ruchem Chorzów .
Poniżej publikujemy komunikat klubu opublikowany na oficjalnej stronie [www.wisla.krakow.pl] :
Decyzje władz klubu
Po trwającej kilka dni analizie przyczyn porażki w dwumeczu z Levadią Tallin władze klubu zadecydowały, że trener Maciej Skorża pozostanie na stanowisku pierwszego trenera Wisły Kraków .
Władze klubu uznały, że winę za przegraną z Levadią Tallin ponosi sztab szkoleniowy i pierwsza drużyna Wisły Kraków . W związku z tym w stosunku do nich zostaną wyciągnięte konsekwencje finansowe. Jednocześnie władze klubu zadecydowały, że trener Skorża pozostanie na stanowisku pierwszego trenera Wisły Kraków .
Przeprowadzona analiza wykazała też, że dotychczasowy model organizacyjny struktury klubu nie zdał egzaminu. W związku z tym powstaje konieczność wypracowania nowego modelu funkcjonowania klubu.
Nie wiem jak innych, ale mnie cieszy to, że Skorża zostaje.
 |
|
|
pasiker
|
|
Fair kibic extreme jest akcją skierowaną do kibiców dwóch krakowskich drużyn - Cracovii oraz Wisły. Podczas 5 dniowego, DARMOWEGO obozu na terenie Podhala dwie 10 osobowe ekipy rywalizują między sobą w ekstremalnych zadaniach, odbywających się o każdej porze dnia i nocy bez względu na warunki atmosferyczne. Akcja nie ma na celu jakiejkolwiek próby integracji czy godzenia kibiców. Chodzi o to aby pokonać przeciwnika w trudnej, honorowej rywalizacji, pokazania kto jest lepszy. Zwycięska drużyna otrzyma zaszczyt wywieszenia flagi swojego ukochanego klubu na jednym z krakowskich zabytków, w ścisłym centrum miasta. Jest o co walczyć! Szczegółowe informacje znajdują się na stronie [[www.fairkibicextreme.pl]]. |
 |
|
|
anc_kozak
|
|
Ja to bym się nie zdziwił, jakby tam granat wrzucili do domku przeciwnej ekipy.
Znawca -
 |
|
|
Czorny90
|
|
Ciekawe czy jest walka na siekiery. |
Ekspert -
 |
|
|