Stracił po tej kontuzji swój największy atut, czyli waleczność i nieustępliwość. Gołym okiem widać, że nie gra na całego, nie ryzykuje, w sytuacjach stykowych oszczędza się, podświadomie obawiając się zapewne o to kolano.
Przez to staje się irytujący. Postronny obserwator nie będzie na to zwracał uwagi, ale kibicom Wisły, którzy pamiętają Brożka nietrafiającego w piłkę z dwóch metrów do pustej bramki, od razu przypomina się taki właśnie jego obraz. Ot, choćby przy okazji wczorajszej drugiej bramki i próby przyjęcia przez niego piłki czy też przy strzale z powietrza w pierwszej połowie i anemicznym atakowaniu piłki wślizgiem po przerwie, kiedy należało tylko przyłożyć nogę i wpadłby gol.
Z drugiej strony, pomimo wielkiej nonszalancji, zaliczył wczoraj dwie asysty. Tydzień temu też asystował.
Natomiast co do Skorży i przygotowań. Nie obwiniam go za to, co stało się w pucharach. Był wyraźny sygnał od Rafała Janasa, asystenta Skorży - Levadia to ogórki, przejdziemy ich na stojąco. Inna kwestia, na czym te sądy opierał, ale nie o tym mowa. Błąd Skorży polegał na tym, że uwierzył w te brednie. Forma miała przyjść na trzecią i czwartą rundę el. LM i przyszła, co wczoraj widzieliśmy. Tyle że teraz po pucharach jest już tylko wspomnienie.
Zmieniony przez - em_be w dniu 2009-08-08 13:57:23
Wiadomość o tym transferze z pewnością bardzo ucieszyła włodarzy Wisły Kraków . Kalu Uche za 2,5 miliona funtów przeniósł się z hiszpańskiej Almerii do angielskiego Fulham . Jak się okazuje Wisła powinna dostać 25 procent tej kwoty , czyli blisko 3 miliony złotych .
Gdy w 2005 roku Uche odchodził z Wisły , Almeria zapłaciła za niego ponad milion euro i zadeklarowała się do wypłacenia " Białej Gwieździe " 25 procent z kwoty kolejnego transferu . Za Nigeryjczyka Hiszpanie otrzymali od Fulham 2,5 miliona funtów , więc na konto Wisły powinni przelać 625 tysięcy funtów , a to jak na nasze warunki spora suma - blisko 3 miliony złotych .
W Wiśle już pracują nad tym, by Almeria nie zapomniała o zawartej cztery lata temu umowie. Nieoczekiwane pieniądze z transferu Uche do Premier League mogą podratować nadszarpnięty szybkim odpadnięciem z eliminacji Ligi Mistrzów budżet krakowskiego klubu.
- Być może był to mój ostatni mecz w Wiśle. Bardzo możliwe, że w ciągu kilku dni opuszczę polską ligę - szczerze po meczu powiedział król strzelców - Z tego co wiem, Anglicy aktualnie rozmawiają na temat kwoty odstępnego. Ze mną jeszcze warunków nie ustalili.
- To prawda, Paweł jest bliski przejścia do tej angielskiej drużyny, więcej nic nie mogę powiedzieć - oświadczył Maciej Skorża.
Najprawdopodobniej Anglicy kupią Brożka za 2,5 mln euro.
Fulham przyjechało po reprezentanta Polski już kilka tygodni temu, przed meczami eliminacyjnymi z Levadią Tallin. Wówczas jednak Wisła nie zgodziła się na transfer. Potrzebowała go w walce o Ligę Mistrzów. Anglicy rozmawiali także z piłkarzem, któremu spodobała się wizja gra na stadionie Craven Cottage.
Odejście Brożka wymaga jednocześnie uzupełnienie linii napadu Białej Gwiazdy. Czasu jest mało, bo okno transferowe kończy się z końcem tego miesiąca. Odpowiedni kandydaci grają w Serbii, bo tam Wisła rozglądała się za snajperem. Nie wyda nie niego więcej niż pół mln euro.
Zmieniony przez - eevee_king w dniu 2009-08-22 10:41:14
Prezes Rady 11