Autor |
"Wisła Kraków" |
|
Pippo
|
|
Do meczu w kwalifikacjach LM nikt już raczej nie zostanie pozyskany, oby Wisła z aktualnym składem nie przyniosła Nam wstydu
 |
|
|
SaharVS
|
%-)
|
|
|
|
Pippo
|
|
- Chcę odgrywać dużą rolę w walce o mistrzostwo kraju i Ligę Mistrzów - zapewnia Mariusz Jop , nowy-stary obrońca Wisły .
27-krotny reprezentant Polski odszedł do FK Moskwa w 2004 roku, po zdobyciu trzeciego tytułu mistrzowskiego z Wisłą . Powrót na Reymonta negocjował od dwóch tygodni, równocześnie rozmawiał z szefostwem FK Moskwa o rozwiązaniu obowiązującego go kontraktu.
Gdy Rosjanie zgodzili się na odejście obrońcy, rozmowy z Wisłą nagle się skomplikowały. Ostatecznie Jop złożył podpis na kontrakcie, a klub poinformował o tym w piątek tuż przed godz. 22:00, w trakcie meczu kontrolnego z Zagłębiem Sosnowiec .
- Szkoda, że Mariusz nie przyszedł do nas dzień wcześniej, bo zagrałby w sparingu. Jego przyjście to sporo plusów, bo obędzie się bez długiej aklimatyzacji i bariery językowej. To będzie płynne wejście do drużyny - komentuje trener Maciej Skorża .
Wobec poważniejszego niż przewidywano urazu Arkadiusza Głowackiego nowy stoper będzie mógł założyć koszulkę Wisły już w środowym meczu z Levadią Tallin (w weekend lider estońskiej ekstraklasy pokonał 5:1 Florę Paide na wyjeździe). Działacze klubu muszą go jednak zgłosić do rozgrywek Ligi Mistrzów .
- To ważny transfer, zwłaszcza wobec kontuzji kapitana zespołu. Cieszę się z transferu mojego imiennika, ale Arkowi życzymy szybkiego powrotu do zdrowia - uśmiecha się Mariusz Pawełek .
Szymon Opryszek : Wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki?
Mariusz Jop : W przypadku Wisły można wejść. To najlepsza drużyna w Polsce , która ma najwyższe cele. Zresztą mistrz Polski będzie walczył o Ligę Mistrzów , więc nasze cele sportowe są powiązane.
Dlaczego zdecydował się Pan na powrót?
- Gdy decydowałem się na wyjazd za granicę, to wiedziałem, że kiedyś będzie trzeba wrócić. Spędziłem w Rosji pięć lat, rozwinąłem się jako piłkarz. Jednak chciałem jeszcze raz spróbować chleba w Wiśle , a przede wszystkim być bliżej dzieci.
 |
|
|
SaharVS
|
%-)
|
|
A ten Glowacki to pozal sie Boze. Kaleka a nie obronca. Non stop kontuzjowany. Od kiedy pamietam.
 |
|
|
Wania81
|
|
W poprzednim sezonie nie było chyba z nim tak źle.Zauważ również jak jest mocno eksploatowany...
P.S.Będzie transmisja z eliminacji LM??
Zmieniony przez - Wania81 w dniu 2009-07-14 05:41:57
 |
|
|
anc_kozak
|
|
|
|
J-J
|
|
Będzie
Wisła Kraków porozumiała się telewizją Polsat w sprawie transmisji meczów pucharowych z udziałem Białej Gwiazdy. Środowe spotkanie Wisły z Levadią będzie można na żywo obejrzeć w TV 4 oraz Polsacie Sport,
Jeśli Biała Gwiazda awansuje do III rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów, mecze tej fazy rozgrywek z udziałem mistrzów Polski będzie można obejrzeć w otwartym Polsacie.
Telewizja Polsat posiada również prawa do pokazywania spotkań Wisły w IV rundzie kwalifikacji do Ligi Mistrzów oraz prawa do meczów fazy grupowej.
Mecz z Levadią rozpocznie się o godzinie 20.30
[www.wp.pl]
|
|
anc_kozak
|
|
|
|
SaharVS
|
%-)