W kwestii Skorży czy też Probierza często mylimy pojęcie utalentowanego trenera z dobrym..Akurat to,że zdobył mistrza polski wielkim osiągnięciem nie jest,"papierkiem lakmusowym" naszej piłki są europejskie puchary-dowodem na to jest nominacja Smudy na selekcjonera po dobrym występie Lecha w pucharze UEFA-innaczej męczylibyśmy się teraz ze Stefciem Majewskim...I w interesie wymienionych na początku trenerów będzie dążyć do takiego rozwoju by być cały czas na topie trenerskiej karuzeli...Nie wiem dlaczego według Em_be brak charyzmy i jaj odbiera kompetencje dobremu trenerow?Są różne modele prowadzenia drużyny,najważniejsze by sprowadzić ten cały "wózek"na właściwe tory.Mnie np.denerwuje mnie jak Tarasiewicz jest nazywany dobrym trenerem tylko dlatego,że niby ma charyzmę...Ale co z tego skoro jego drużyna potrafi sobie praktycznie zapewnić utrzymanie jesienią a wiosną odpuszcza mecze?I w tym momencie być może wychodzi właśnie brak tej wychwalanej charyzmy bo trener nie potrafi ich tchnąć do walki o coś więcej??Sądzę,że ten sezon pokaże nam jakim trenerem jest Skorża,czy będzie potrafił poradzić sobie w nowych warunkach,najbardziej specyficznych w naszej lidze...A jeśli chodzi o wątek Wisły z tym trenerem-zwyczajnie w świecie znudził się Cupiałowi,który lubi ruch na tym(nie tylko tym)stanowisku...
"... nie dziękuj, powiem Ci szczerze, pierwszy bym strzaskał pałkę na Twej głowie,
gdyby nie dziatek pacierze..."
I to jest ku.r.va to!!!!Widze,że Cupiał w końcu wpadł na pomysł który był banalnie prosty ale żaden polski klub na to nie wpadł...Zagraniczny fachowiec budujący szkolenie od podstaw.Miejmy tylko nadzieje,że nie zwolnią go po roku...koleś powinien być w Wiśle conajmniej 10 lat
Zmieniony przez - Wania81 w dniu 2010-08-20 22:35:41
W tym sezonie co awansował do pucharów to zajął w lidze 8 miejsce (szkoda, że w artykule na wp o tym nie wspomnieli) i odpadł w IV rundzie z Villarealem. W następnym sezonie zajął 10 miejsce, a w obecnym NAC przegrało pierwsze dwa mecze.
Na pewno więc w Wiśle za dużo w trenera nie zainwestowali.
Nazwisko raczej nie znane, ale może to jest lekarstwo na słaba formę Białej Gwiazdy. Szkoda mi Kulawika, on zawsze w cieniu, a może mu udałoby się to jakoś poukładać. I jak Dort, chętnie bym zobaczył w Polsce, gdziekolwiek, Nowaka.
mamy nowego trenera w Wiśle, oby przełożyło się to w niedługim czasie na częstsze i regularne zwycięstwa
"... nie dziękuj, powiem Ci szczerze, pierwszy bym strzaskał pałkę na Twej głowie,
gdyby nie dziatek pacierze..."
na arenie międzynarodowej to anonimowy trener, ale w Holandii cenią Go i uważają, że mogą byc z Niego ludzie, dlatego trzymam kciuki, oby potwierdził ów opinię na swój temat pracując w Wiśle
Wisła Kraków vs Polonia Bytom 2:1
1:0 20' Małecki
1:1 43' Matawu
2:1 53' Żurawski
Wisła wygrywa i jest to pierwsze zwycięstwo pod wodzą Holendra, oby tak dalej
Zmieniony przez - Pippo w dniu 2010-08-28 16:55:02