Autor |
"Wojna w Iranie" |
|
alltrue
|
|
Blokada Zatoki Perskiej da być może możliwość zablokowania transportu morskiego pomocy militarnej z Arabii Saudyjskiej i innych krajów, ale nie wiem nie znam się
|
Katav
|
|
Prezydent Iranu Mahmud Ahmadinażad ostro skrytykował radę bezpieczeństwa ONZ za to, że rozzuchwalił Izrael, które teraz namawia do wszczęcia nowej wojny przeciwko Iranowi. Moim zdaniem to prezydent Iranu ma już od jakiegoś czasu racje. Żydzi juz tylko judzą do wojny!!! A może tak skontrolujemy ich ośrodek w Dimonie
[wiadomosci.onet.pl/1764863,441,item.html]
Pozdrawiam
|
 |
|
|
Katav
|
|
Przebywający w Teheranie prezydent Iraku, zapowiedział, że Irak nie będzie bazą USA do wypadów na inne państwa w regionie takie jak np. Iran. Prezydenci Iraku i Iranu porozumieli sie w sprawie sojuszu, który za nie długi czas podpiszą.
[http://www.tvn24.pl/12691,1553013,wiadomosc.html]
Pozdrawiam
|
 |
|
|
alltrue
|
|
Podoba mi się postawa prezydenta Iraku. Ciekaw jestem kto pierwszy zerwie sojusz z USA.
Zmieniony przez - alltrue w dniu 2008-06-09 02:26:23
|
Katav
|
|
|
|
Katav
|
|
Kolejne groźby wobec Iranu!
Walker przyjechał z Ameryki na stary Kontynent pogadać z UE o sankcjach wobec Iranu. Po długich rozmowach, Iran otrzymał kolejne ultimatum, że jeśli nie zaprzestanie swojego programu atomowego to USA wraz z UE zamrażą irańskie konta bankowe.
[wiadomosci.onet.pl/1766314,12,item.html]
|
 |
|
|
Katav
|
|
|
|
alltrue
|
|
|
|
Katav
|
|
|
|
Katav
|
|
Bush przyrównuje sytuacje na Bliskim Wschodzie tak jak 60 lat temu, do odradzającego się kontynentu europejskiego po II wojnie Światowej. Walker po raz kolejny szuka powodu do wojny z Teheranem.
Pozdrawiam |
 |
|