Autor |
"Wybór roboty a różne etapy rekrutacji " |
|
INSOMNIA
|
|
@Antykebab - To jest bank obsługujący akcje i obligacje wielu instytucji itp też trzepią spory hajs ale głównie w centrali która jest zagramanicą - w PL tylko stanowiska operacyjne i na takie aplikowałem na PW Ci mogę podać nazwę i komentarze z różnych portali na ten temat
raczej się do nich nie dostanę - choć bym bardzo chciał bo mi zależy na dobrej pracy w której będę chciał zostać świadomie przez przynajmniej rok to jednak czas rekrutacji i jej pokręcenie może niekorzystnie wpłynąć na inne opcje które mam
a tak jak pisałem nie chce wszystkiego stawiać na jedną kartę
|
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
trzeba bylo poweidziec, ze wybierasz sie na 2 tyg wakacji
albo zrobic prawko na ciezarowki i wtedy to Ty bys stawial warunki pracodawcy
a tak pozostaje tylko przejsc przez kolejne etapy parzenia kawy i herbaty |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
niech ktoś "z polecenia" podsunie twoje CV,a nie kórwa 8 etapów a po ostatnim i tak przyjmą Bogdana,bo to kolega Mariana
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2017-07-07 18:44:28 |
 |
|
|
Popek MMA
|
|
@Popek - w Hajs-Banku mówiłem że na już
w Skarabeuszu wspomniałem o okresie wypowiedzenia
+
Najbardziej mi zależy na pracy w Hajs-banku, najlepiej płacą w Kredyt-Polu a w Skarabeuszu-skoku mam największe szanse na dostanie się.
Mając miesięczne wypowiedzenie na umowę o pracę, to obowiązuje ono od pierwszego dnia miesiąca następującego po złożeniu wypowiedzenia, czyli składając teraz wypowiedzenie miałbyś rozwiązanie umowy dopiero na koniec sierpnia.
W Skarabeuszu jak Cię będą chcieli, no to mówisz im że ok, idziesz od września, w międzyczasie odzywa się Hajs-bank i Cię chcą - idziesz od już, a Skarabeuszowi mówisz, że jednak nie chcesz ich.
A w Kredyt-Polu mówiłeś coś o okresie wypowiedzenia? Jeśli nie, to powtórz manewr ze Skarabeusza.
|
INSOMNIA
|
|
niech ktoś "z polecenia" podsunie twoje CV,a nie kórwa 8 etapów a po ostatnim i tak przyjmą Bogdana,bo to kolega Mariana
firma którą miałem upatrzoną wcześniej i w której spyerdoliłem ostatni etap rekrutacji była "z polecenia"
teraz już only na własną reke jako obcy
|
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
@Popek - Od września nie pójdę do Skarabeusza
ja robotę musze mieć na już
wypowiedzenie mi się w poprzedniej robo skończyło w połowie czerwca i teraz jestem bezrobotny a zarabiać musze
od sierpnia muszę zacząć a jeszcze lepiej w tym miesiącu
|
 |
|
|
Popek MMA
|
|
To idź do pierwszej, z której się odezwą, i nie grymaś
|
INSOMNIA
|
|
no raczej mnie wezmą do Skarabeusza-skoku
z wypłatą będzie najgorzej z tych 3 opcji
lokalizacja też nie w tamburyn
no ale nie będę narzekał
jak mi sie uda dostać to spróbuje tam przetrzymać rok
|
 |
|
|
Lupaszka
|
|
poczekaj do października - ruszy semestr, studenci zaczną kserować to i PUNKTY będą szukaly nowych pracowników.
opisz tez w CV jakies projekty, które kserowałeś, np. duże formaty drukowałeś, wizytówki dobrze wyciąłeś, czy tam magisterke elegancko oprawiłeś. to zawsze odróżni Cie na rynku pracy
Zmieniony przez - Lupaszka w dniu 2017-07-08 08:45:49
|
INSOMNIA
|
|
@Lupaszka - wiedziałem kórwa wiedziałem że napiszesz o PUNKCIE
 |
 |
|