FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5806 razy ¬

ROZRYWKA | Polityka
Wybory parlamentarne 2015.....ale troche inaczej. 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wybory parlamentarne 2015.....ale troche inaczej."   

pelikan19
 Wysłana - 14 wrzesień 2015 10:29        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Mam pomysł na wątek dotyczący zbliżających się wyborów w sposób wykraczający poza ramy już istniejącego
Wybory parlamentarne październik 2015 który to od teraz będę nazywał "konkurencyjnym" choć to nazwa jedynie dla odróżnienia.
Czym się różnią? Otóż nie interesują mnie preferencje wyborcze forumowiczów ja który będę głosował na PO (prawdopodobnie) natomiast są tacy którzy napiszą "A" a zrobią "B" Zrobią to bo "mijali się z prawdą" bądz zmienili zdanie. Wolno im dlatego nie zamierzam pytać jak chcą głosować. Druga sprawa to kto wygra wybory? Myśle że jest jasne że wygra PiS. Po co więc o tym pisać? Proponowane wymieniam poniżej.
1 Ile partii i jakie wejdą do nowego Sejmu?
2 Jakie partie Sejm ten opuszczą?
2a jaką przewiduje się dla nich przyszłość?
3 Najwieksza dotąd niespodzianka kampanii wyborczej
4Najwieksze dotąd rozczarowanie kampanii wyborczej
5 Kandydat lub partia które sprawią najwiekszą niespodzianke w wyborach
6 Kandydat lub partia które bedą najwiekszym rozczarowaniem wyborów.
To tyle co mi na chwile obecną przychodzi do głowy poniżej udziele kilku odpowiedzi.
1 Słyszałem o sondażach które mówią o ilości partii w nowym sejmie no i były ciekawe bo zaczynały się od dwóch partii a kończyły na sześciu. Sam uważam że bedą to trzy pewne czyli PiS PO i Kukiz natomiast jeśli cztery to czwarta z duetu Nowoczesna.pl - PSL. Myśle że na czterech się skończy. Korwin .tradycyjnie.
A i nie wiem jak się odnieść do typów typu Gowin czy Ziobro bedą w PiS czy nie ?
2 Ktoś z dwójki "zasłużonych" czyli PSL i SLD czy jak oni się teraz z Palikotem nazywają.
2a Jeśli PSL to wrócą za cztery lata jeśli SLD to już nie zobaczymy lewicy w takiej formie i bedą musieli coś więcej wymysleć niż rozdawanie jabłek pod zakładami pracy.
3 Przejście Dorna do Platformy. Mozna zmieniać żony można samochody ale tak po prostu z Barcelony do Realu się nie przechodzi. Według mnie nawet PiS ma mądrych posłów a wśród nich wymieniałem Dorna co więc się stało?
4 Nie wiem
5 Nie wiem
6 Kukiz sądzono że będzie drugą siła w sejmie a będzie trzecią bądz czwartą z wynikiem jak sądze 5-10%
Myśle że Komorowski oddał mu "niedźwiedzia przysługę" referendum o JOW.

Prztykiel
 Wysłana - 14 wrzesień 2015 22:33       [zgłoszenie naruszenia]

Pis 38,po 27,kukiz 12,sld 9,psl 7 tak to widze

pis pojdzie w gore(ostatio mial 30),ale nie az tak,zeby samemu miec wladza

po komor mial 32 w 1 turze wiec mysle,ze powinni miec kolo 27

kukiz niby w sondazach teraz cienko,ale przed prezydenckimi tez tak bylo,mowia,ze to inne wybory ze nie ma skturkur..a palikot i lepper mieli?Nie mieli i zrobili 10,to on zrobi te 12

sld 9-Mysle,ze jednak tego betonu jeszcze troche jest

psl-7 bo ma staly elektorat na wsi, mocne struktury(duzo wojtow,starostow) jest komu "chodzic" za glosami

reszta nie zrobi progu

Scenariusz po wyborach? pis-kukiz albo pis-psl9zalezy czy im starczy)

a i jeszcze kukizowi wroze po wyborach rozlam w partii bo z jednej strony ma jakubiak,bosaka czyli skrajna prawica a z drugiej liroya antykoscielnego nie ma opcji zeby sie dogadali,teraz siedza cicho bo mandat chca zdobyc

Malo realne wydaje sie,aby po-sld-psl mialy wiekszosc musialoby byc po-30,psl 8,sld 10 ciezko im bedzie

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Wybory parlamentarne 2015.....ale troche inaczej.