Autor |
"Wybory parlamentarne październik 2015" |
|
x19x
|
|
Jakby te wszystkie punkty wprowadzić i skrupulatnie przestrzegać (ściągania podatków np.) to stawiam tak z 5 pokoleń i by zostały bizony na pustyni
|
MrMojo
|
|
Jeszcze raz: nie wiem dlaczego ludzie tak bronią swoich Korporacyjnych Panów? Myślą, że kiedyś będą na ich miejscu? Jesteś w tych najbogatszych 1%? Zarabiasz te 30k, żeby podatek progresywny wpływał na twoje zarobki?
Zmieniony przez - MrMojo w dniu 2015-10-15 22:36:19
|
x19x
|
|
Są uczciwi i nie łaszą się na czyjeś ciężko zarobione pieniądze?
|
rik_o
|
|
Jesteś ofiarą gwałtu, żeby być za zakazem gwałtu?
Okradanie kolesia, który zarabia 30k miesięcznie jest tak samo niemoralne jak okradanie kolesia dostającego 1750 na rękę. Ale jakoś na to pierwsze jest przyzwolenie w społeczeństwie nieudaczników. |
 |
|
|
Kubek89
|
|
dla ludzi to nie jest niemoralne, bo myli im się pojęcie przedmiotu opodatkowania. Przedmiotem opodatkowania podatkiem dochodowym od osób fizycznych jest OSIĄGANIE dochodu.
czyli dowala się nie tym co dużo mają, tylko tym co dopiero dużo zarabiają.
ktoś może być bardzo bogaty (ma duży majątek) ale w roku podatkowym nie osiągnął dochodu i wtedy nic nie zapłaci
system, w którym bardziej opłaca się trzymać pieniądze na lokacie niż pracować (jeśliby doliczyć składki ZUS) jest niemoralny.
pomijam fakt małej ściągalności podatku dochodowego, szczególnie CIT. Tym najbogatszym łatwiej jest niepłacić podatku dochodowego (duże koszty, profesjonalna obsługa doradców podatkowych etc).warto zastanowić się, ile kosztuje obsługa tego podatku (praca urzędników oraz księgowych) i czy istnienie takiego podatku nie wymusza nieroztropnych decyzji ekonomicznych (dużo energii jest tracone na wymyślanie kosztów). |
 |
|
|
x19x
|
|
Nie wiem na ile to prawda ale kiedyś czytałem, że pit to 15% dochodów do budżetu, a pochłania 80% pracy us
Coś niesamowitego.
|
Heinek
|
|
Mowisz o swiadomosci ...a sam dopisujesz sie do spisu wyborcow a kandydatow nie znasz
Nie znałem kandydatów z okręgu wyborczego w którym będę głosował, bo w nim nie nie żyje na stałe, to chyba oczywiste, więc chciałem się dowiedzieć jaki jest nr tegoż okręgu.
Co do partii Razem to mam podobne zdanie jak rik_o i tak za dużo mamy źle pomyślanego socjalizmu, już na wstępie jak zobaczyłem "likwidację umów śmieciowych" to ich skreśliłem - większa szara strefa nie jest nikomu potrzebna. |
 |
|
|
x19x
|
|
nie tu
Zmieniony przez - x19x w dniu 2015-10-16 12:33:00
|
anc_kozak
|
|
Jeszcze raz: nie wiem dlaczego ludzie tak bronią swoich Korporacyjnych Panów? Myślą, że kiedyś będą na ich miejscu? Jesteś w tych najbogatszych 1%? Zarabiasz te 30k, żeby podatek progresywny wpływał na twoje zarobki?
Mojo łapiesz kontakt z bazą czy tylko 99% i Occupy ?
Podatek progresywny w PL łapie już przy marnych 8,5k miesięcznie brutto
 |
|
|
hulio
|
|
Partia Razem o nielegalnych przybyszach walących do Niemiec i Szwecji po zasiłki łódkami bez dokumentów i robiących dymy w Europie:
"Niech Polska okaże solidarność z uchodźcami"
(...)
"stanowczo sprzeciwiamy się dyskryminującej selekcji na podstawie wyznania"
czyli zwyczajnie chcą zalewać nas oprawcami wyznającymi totalitarną ideologię nienawiści nakazującą wszędzie wprowadzać prawo szariatu, zezwalajacą na gwałty i morderstwa na niewiernych oraz to wszystko co się w Syrii teraz dzieje. chcecie nam tu takich sprowadzić i zgotować wojne, rozlew krwi, który lewica zgotowała Europie Zachodniej i teraz tylko udając, że się nic nie stało odracza jeszcze większy rozlew krwi, oraz ucisza i zaszczuwa tych którzy ośmielają się mówić prawdę. Te cyniczne ścierwa doskonale wiedzą, że gotują ludziom horror tym swoim multikulti, tak samo jak femninistki, doskonale wiedzą czym jest Islam i jak się ma do ich wartości ale dla głosów muzułmanów wyrzucające ze swoich partyjnych szeregów te prawdziwe które mu się sprzeciwiają.
Won z Partią Razem, ze Zjednoczoną Lewicą pełną takich Szczuk "jak przyjadą terroryści to wtedy się będziemy martwili"
Won PO, Won PSL, Won SLD.
Tylko partia Korwin jest warta głosu.
Zmieniony przez - hulio w dniu 2015-10-17 04:05:23
Zmieniony przez - hulio w dniu 2015-10-17 04:07:26 |
 |
|