"Uchodźcy" to nie jest żaden temat zastępczy.
Temat zastępczy to jakieś Nocne Wilki, gdzie trąbiono w mediach o jakiejś grupeczce motocyklistów jakby miała wstrząsnąć całą Polską.
A imigranci ekonomiczni, których lewactwo nazwa uchodźcami, są realnym zagrożeniem, realnym problemem.
Decyzje które zapadną w sprawie tych imigrantów mogą mieć NIEODWRACALNE, negatywne skutki dla całej Europy.
Ciekawy jestem jakie poparcie Kukiz będzie miał, jak ostatnio z ludźmi rozmawiam to Ci którzy głosowali na niego w prezydenckich, planują też w parlamentarnych bo "Pis/Po zuo, Korwin jest dziwny, a reszta nie wejdzie".
Sam się waham między Korwinem, a K15. Kandydatka Kukiza z mojego okręgu wydaje się dość kompetentna.
^
W kwestii imigrantów mają dość podobne zdanie. Ogólnie jechanie po polakach ze ksenofobia, nietolerancja itd. jest niezbyt na miejscu biorąc pod uwagę fakt ilu Ukraińców u nas przebywa, nawet w moim starym LO uczy się kilkadziesiąt osób z Ukrainy i nikt na to nie narzeka, dodam że nie jest to wcale przy wschodniej granicy.
Ciekawe czy UE tak chętnie dzieliłaby się emigrantami gdyby kryzys na Ukrainie się pogłębił i stamtąd była emigracja.
^racjonalny rzad najpierw kalkuluje wartosc polityczna dla siebie, na podstawie tego powstaje decyzja uwzgledniajaca od pyty zmiennych, ale mimo wszystko pragmatycznie - a nastepnie dorabia sie do tego ideologie dla *****i
Cala filozofia.
Zachod kladzie c***a na nasze problemy, Rosja to nasz problem, jestesmy ich strefa buforowa.
Natomiast ciapki maja byc naszym problemem bo (wstaw argument). Proste..
Podejrzewam ze w USA i u Ruskich to maja lzy w oczach od smiechu z naszego frajerstwa.
Zmieniony przez - ohayo w dniu 2015-10-17 13:38:38
Co nie wchodziłem przez ostatnie miesiące na Wirtualną Polskę to było tylko "Kukiz się wypalił", "Kukiz na dnie", "Kukizowi spada poparcie" itp. a z drugiej strony same pozytywy odnośnie Petru i jego partii Nowotwór.PO "Rośnie poparcie dla Petru", "Nowoczesna ma pomysł na Polskę" itd.
Masakra. W TV pewnie jest jeszcze gorzej. A ludzie to kupują.
Ale to jest wina kukiza. Zaczął dobrze, ale potem się skompromitował. Raz mówi że nie będzie z nikim współpracował w sejmie, a 5 minut później gada coś przeciwnego. Nie da się w kółko bredzić o jowach, no a w innych tematach ma niewiele do powiedzenia.
uważajcie gdzie będziecie stawiać krzyżyki swoimi łapkami.
A Wipler ostatnio skompromitował się, myślał że arłukowicz jest jeszcze ministrem zdrowia.
Dziwisz się oglądając to włażenie w d...ę na każdym kroku PO? to mają być publiczne media?? Co drugi tam do dymisji! Mam gdzieś tefałeny czy Polsaty, bo są prywatne, ale TVP ma być bezpartyjne, a ewidentnie same przydupasy po. Ale w sumie jak podajesz źródło natemat to czego się spodziewać
Zmieniony przez - niczym_ryl w dniu 2015-10-17 17:33:21
Przecież pis maj już swoich przydupasów takich jak tv trwam, republika, wpolityce i inne. Oni tam mają jedyną i słuszną prawdę, przekaz jest jasny, chwalenie pisowców i ostra krytyka całej reszty. Ja tych kanałów nie oglądam, więc też nie chcę żeby z tvp zrobiono kolejną tubę propagandową pisu.
Pogląd że republika jest propisowska napompowała poPRLowska, powstała na fundamentach służb, kasta polityczna (platforma+sld+sbcy w mediach), która chce wzbudzić w ludziach poczucie winy za każde złe słowo na ich temat, i byle krytykę lub nawet próbę obiektywnej analizy ich działań, rozdmuc***ą jak największy akt zbrodni.
Mają pełne spodnie jak słyszą takie nazwiska jak Kania, Ziemkiewicz czy Sumliński, bo Ci mają dostęp do informatorów i lubią zajrzeć w teczki
Dziennikarze republiki są obiektywni + wytykają błędy rządzącym a nie opozycji, dokładnie tak jak jest w każdym normalnym kraju.
Zmieniony przez - x19x w dniu 2015-10-17 21:17:46