Może mi ktoś wytłumaczyć w prostych słowach, po co PO trzyma Kopaczową jako Premier?
Jaki był motyw Tuska, zostawiając ją na tym stanowisku?
Afera taśmowa i odejście tuska to moment spisania po na straty (kontrolowanego), kopacz i późniejsi ministrowie to przeciętniaki, którzy pod pozorem swojej nieporadności mieli nabroić w polsce jak najwięcej, obniżyć poprzeczkę, pokazać że polityka może być jeszcze gorszym gównem niż była do tej pory, i jednocześnie dociągnąć trupa za nogi do wyborów. Po tych wyborach zacznie się migracja sił, platformę rozwiążą i poprzerzucają co ważniejszych współpracowników do nowoczesnej, może utworzą coś nowego. W ogóle to stawiałem, że do tych wyborów platformy już nie będzie, ale się pomyliłem, to było by zbyt czytelne widocznie.
Zmieniony przez - x19x w dniu 2015-10-10 17:58:20
Jeśli PIS nie będzie wstanie rządzić samodzielnie to czeka nas czas największego burdelu w sejmie od 89 roku. Wielka koalicja przeciwko PIS? Ile to stanowisk trzeba będzie stworzyć aby zadowolić wszystkich? I to wszytko w czasie tak skomplikowanej sytuacji w Europie i na świecie. Dla mnie to słaba perspektywa.
Jeśli PIS nie wygra co najmniej 40% to czekają nas rządy lewaków (przynajmniej światopoglądowych) to mnie najbardziej przeraża.
Stąd ja raczej zagłosuję z rodziną na PiS. Bo po prostu chcę by te skvrczysny z PO poszły siedzieć za swoje przekręty i mit zielonej wyspy.
Imo nie tędy droga. Oczywiście we mnie i innych też pali się chęć zemsty za to nagminne plucie w twarz, ale możesz być pewny, że Ci którzy są realnie winni temu zamieszaniu więzienia nie zobaczą od środka NIGDY. Wątpliwym jest czy ktokolwiek zobaczy, choćby pod publiczkę, bo za co? Prawo jest takie a nie inne i o.
Program gospodarczy pisu = program gospodarczy po + trochę mniej machlojek + trochę więcej socjalu.
Czy Twoim zdaniem warto ryzykować kolejne 4 lata regresu ( tak, 50 miliardów deficytu w budżecie to regres, podatek dla przyszłych pokoleń, Twoich dzieci, wnuków itd ) dla niewielkiego prawdopodobieństwa uczciwości?
Zdobył bym się na każde ustępstwo byle by ktoś w końcu dał możliwość Polakom odbudowania tej ruiny. Nawet kilka biedniejszych lat byle by to przełożyło się na rozwój dla przyszłych pokoleń i normalność. Niech nawet ta hołota weźmie sobie swoje +10k emeryturki, ale niech wyjdzie stąd raz na zawsze i więcej nie mąci, ani w gospodarce ani w głowach tych młodszych.
Przemyśl.
A i jeszcze co do pis i jego włodarzy to nie można zapomnieć, że za ich sprawą Polska stała się województwem uni erłopejskiej. I nic z tego, że w naszej świadomości naszą ojczyzną jest Polska, przychodzi do ważnych decyzji, przykład miałeś ostatnio, i okazuje się, że jednak nie jest.
Zmieniony przez - x19x w dniu 2015-10-11 08:28:06
Przy każdych wyborach jest to samo. Korwin już w pocie czoła pracuje aby kandydaci z jego partii za miast opowiadać o programie musieli się tłumaczyć za jego bezmyślnych wizji świata. Korwinowi nie zależy na wygranej. On lubi być showmanem, chodzić na wiece przemawiać na nich ale od czasu do czasu. Wątpię aby chciało by mu się "pracować" jako poseł cały czas.
Korwin to jedna osoba, to są wybory parlamentarne, gdzie wybierasz reprezentacje. Co ma tu do rzeczy wiek JKM, jednej osoby spośród wielu?
Jest Wipler, są młodsi kandydaci z głową na karku na jedynkach. Przedsiębiorcy, lekarze, prawnicy.
Ze wszystkich partii KORWIN ma największą szanse cokolwiek zmienić. PIS to dla mnie za duże ryzyko utopienia Polski w socjalizmie. Nie wiem czy JarKacz się zdecyduje na drugą Zytę i ile jej da swobody. Wolę, żeby musiał wziąć KORWINę do koalicji rządzącej.
PO, PSL, czerwony ZLEW to nawet nie trzeba komentować.
Swetru, to 100% utrzymania statusu quo jak chodzi o gospodarczy status koloni jaką jest obecnie Polska. Wielkie korpo i banki już o to dbają widząc ile czasu w mediach jest Swetru i jak są relacjonowane te spotkania, w których bierze udział max 50 osób (a na wizji widać jakby były tłumy).
Kukiz to chaos, największe szanse to on ma nie na zmianę Polski a na rozpadnięcie się i odpływ 80% ludzi po innych partiach.
Także nie widzę innej spójnej ideologicznie opcji, która dawałaby szansę na jakąś zmianę w kierunku wolnościowym, liberalnym gospodarczo, przy zachowaniu przynajmniej pewnej dozy konserwatyzmu w sferze światopoglądowej.
Swetru, to 100% utrzymania statusu quo jak chodzi o gospodarczy status koloni jaką jest obecnie Polska.
I chcesz na Korwina głosować? Wolny rynek, hulaj dusza, piekła nie ma DLA NAJWIEKSZYCH KORPORACJI również, tj. kolonializm gospodarczy na całego.