FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 14131 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
Wyjechać czy zostać? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wyjechać czy zostać?"   

Erefere
 Wysłana - 23 lipiec 2015 00:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Heja,

Mam dylemat mój znajomy wyjechał do Anglii i pracuje obecnie na jakimś magazynie 300F/tydzień praca mówił nie jest ciężka i może mi załatwić mieszkanie wraz z pracą tam, obecnie pracuje w pewnym sklepie gdzie zarabiam 3800zł miesięcznie nie jest źle ale w większym mieście kasa rozchodzi się szybko do tego kto pracował z ludźmi ten wie jaka ta praca jest

Wyjechać czy zostać? oczywiście ta praca na magazynie byłaby początkiem szukałbym czegoś innego międzyczasie tylko czy się opłaca? język nie jest tutaj żadnym ograniczeniem, chodzi o to żeby jak najwięcej zarobić

Zmieniony przez - Erefere w dniu 2015-07-23 00:06:38

Zajebiście...

Bany_
 Wysłana - 23 lipiec 2015 10:28      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli 3800 netto, to myślę, że to bardzo spoko kasa jak za normalną robotę, no chyba że mieszkasz w Wa-wie.

runelord66
 Wysłana - 23 lipiec 2015 14:01      [zgłoszenie naruszenia]

Imo warto wyjechac tylko w 3 przypadkach
- zarabiasz gowniane pieniadze ponizej 2k na reke
- wyjezdzasz do pracy w zawodzie+masz jezyk
- jestes studentem i chcesz sobie dorobic przez wakacje

Zmieniony przez - runelord66 w dniu 2015-07-23 14:01:40

phobeus
 Wysłana - 23 lipiec 2015 16:07      [zgłoszenie naruszenia]

wyjedz, bo pozniej bedziesz sobie plul w brode, ze nie sprobowales

worldwar
 Wysłana - 23 lipiec 2015 23:37      [zgłoszenie naruszenia]

3,8k w sklepie, nawet w dużym mieście to sporo. Na jakim stanowisku tyle dostajesz ?

I <3 D&B & green tea.
--------------------

Erefere
 Wysłana - 24 lipiec 2015 10:59      [zgłoszenie naruszenia]

@worldwar Zwykły handlowiec, ale sklep ma bardzo duży obrót plus premia od sprzedaży i tak wychodzi netto,

Chcę zarobić na mieszkanie, tutaj życie na kredyt 30 lat wydaje się smutną rzeczywistością.

Myślicie, że to dobra opcja rozmawiałem ze znajomym który tam siedzi i lekką ręką odkłada z wypłaty 800 funtów miesięcznie więc kasa o niebo lepsza niż tu na czysto.

Praca na magazynie to miałby być dopiero początek angielski mam ogarnięty więc szukałbym czegoś w czym się znam.

Zmieniony przez - Erefere w dniu 2015-07-24 11:04:13

Zmieniony przez - Erefere w dniu 2015-07-24 11:06:30

Zajebiście...

qpen
 Wysłana - 24 lipiec 2015 12:08      [zgłoszenie naruszenia]

zalezy, czy cos Cie trzyma w pl, czy sklep to pewniak na dluzszy okres

a ile Ty odkladasz?

bo jesli masz odkladac 2k wiecej przykladowo, to kasa nie warta zachodu i niszczenia psychiki

zycie na emigracji to gowno

pisze z jakiegos tam doswiadczenia

Znawca -

Erefere
 Wysłana - 24 lipiec 2015 12:34      [zgłoszenie naruszenia]

Trzyma mnie tutaj jedynie dziewczyna, kto pracował w handlu z ludźmi ten wie jak to jest czasem ludzie wyprowadzają z równowagi i psują krew.

Udaje mi się odłożyć 1,5k z ta kwota tak to tak na prawdę ni w ****e ni w oko jedynie kredyt zostaje czego nie chcę a przynajmniej nie władować się w kredyt 300k z własnym kapitałem 30k.

Zajebiście...

Bany_
 Wysłana - 24 lipiec 2015 12:42      [zgłoszenie naruszenia]

Zarabiasz 4k netto w PL, zakładam że Twoja panna też pracuje, więc to już jest spoko poziom życia. Decyzja o emigracji to już kwestia ambicji, ja bym pewnie został przy takich zarobkach na miejscu.

iLight
świetlisty
 Wysłana - 24 lipiec 2015 16:42      [zgłoszenie naruszenia]

Nie polecalbym, gdybyś chciał, miał plan na ambitna prace. Nie mysle, ze chcialbys pracowac jako zmywak.
Siedze poza granicami PL i jedyne co mnie tu trzyma to praca, pasja. Ale to samo moglbym rozbic w polsce. Za 4k miesiecznie rozmyslalbym o powrocie :)

Erefere
 Wysłana - 24 lipiec 2015 21:13      [zgłoszenie naruszenia]

@iLight tak tylko problem z tym, że ta praca niszczy mi psychikę chciałbym ją zmienić jednak nie chcę tutaj pracować za damski ***, stąd myśl o emigracji

Zajebiście...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 13 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wyjechać czy zostać?

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13