Autor |
"Wyjechać czy zostać?" |
|
runelord66
|
|
Sweet
Ja po prostu mowie, ze zarabiajac 3,8k pln na reke w polszy, nie wyjechalbym do anglii za kase mniejsza niz 3k funtow. A kolega rozwaza wyjazd za 1200... |
 |
|
|
Sweet69
|
|
W jego wypadku, bo zgaduje, ze nie zamierza tam zostac, rozwijac, awansowac, faktycznie nie ma sensu.
a z 3 k funtów to żeś do***ał  |
 |
|
|
Erefere
|
|
Dalej nie wiem co robić wszyscy tutaj hejtują wyjazd, natomiast moi znajomi mówią równo bym jechał. Praca wygląda w ten sposób, że miesięcznie 1500f się zarabia z czego 250f mieszkanie (mieszkanie po taniości bo u dalekiego wujka) nie zamierzam siedzieć tam w nieskończoność na początek pół roku zobaczyłbym jak to na prawdę wygląda, ile udałoby mi się odłożyć na mieszkanie w PL na które chciałbym tam zarobić, trochę się boję, że rzeczywistość okaże się nie taka fajna jak na pierwszy rzut oka i będę musiał wracać z podkulonym ogonem, obecna praca jednak strasznie mnie w****ia, na pewno da się ją przeżyć, ale po co się katować ?
No i przede wszystkim wizja kredytu 30 lat na mieszkanie/dom mnie przeraża chciałbym kupić je za gotówkę bądź mieć chociaż te 80% wkładu własnego.
Zmieniony przez - Erefere w dniu 2015-07-31 22:05:43
|
seba5700_2
|
KAPITAN BOMBA
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
Erefere
|
|
Nie wiem gdzie dokładnie, w każdym razie jest to Kent
|
Young2
|
|
|
|
luki3000
|
|
Szukaj żony która zarobi te 3k, albo może nie...;) chyba nie sadzisz że będąc bez odpowiednich kwalifikacji do oczekiwanego wynagrodzenia ktoś czy w Polsce czy gdzieś tam czeka z $$$ na Ciebie ? To jest prawdziwe życie a nie koncert życzeń z Polsatu ;) |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Kurs na tramwaj i do Londynu. |
 |
|
|
Sweet69
|