FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 13902 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
Wyjechać czy zostać? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wyjechać czy zostać?"   

INSOMNIA
 Wysłana - 2 sierpień 2015 01:46      [zgłoszenie naruszenia]

50.000 rocznie za jazdę metrem 8h dziennie. Dobra fucha.

Moderat
 Wysłana - 2 sierpień 2015 01:59      [zgłoszenie naruszenia]

zwariować można jeżdżąc całe życie pod ziemią

Zmieniony przez - Moderat w dniu 2015-08-02 01:59:51

INSOMNIA
 Wysłana - 2 sierpień 2015 06:14      [zgłoszenie naruszenia]

bedzie hajs na psychiatre

G.K
 Wysłana - 2 sierpień 2015 12:58      [zgłoszenie naruszenia]

Ja moze nie zarabiam 3800, ale mieszkajac sam w dwupokojowym mieszkaniu na normalnym osiedlu w Gdańsku daje sobie rade. Niestety widzac jak to w mojej branzy wyglada w Polsce i jak zaczyna sie zmieniac na gorsze (nie mowie tu tylko o zarobkach, ale glownie o kulturze pracy) i majac porownanie do sytuacji w Niemczech podjalem decyzje o wyjezdzie. Tutaj zeby zrobic dobry hajs trzeba zbyt wiele poswiecic, czlowiek jest wiecznie w rozjazdach, a ja nie bede tracil swojego zycia tylko na prace.

Bujalem sie z tym jakis czas, ale po glebszym przemysleniu zdecydowalem sie wyjechac, przynajmniej na jakis czas. Jesli chodzi o znajomych to u mnie analogiczna sytuacja - wiekszosc jest zdania, zeby jechac, ale nie sa to glosy kvrew umyslowych co "*******a 3 po 3", jak to jang okreslil.

Natomiast ty chcesz porzucic naprawde dobry hajs (wiadomo - cos za cos), zeby wyjechac i zyc jak karaluch je.biac fizycznie na jakims magazynie. Ja bym chyba zostal i staral sie cos zmienic tu, na miejscu, a nie zamieniac siekierke na kijek, bo nie wiesz jak to bedzie tam wygladac po przyjezdzie.

Zmieniony przez - G.K w dniu 2015-08-02 12:58:59

"I know one thing,
Anything is better than that 1 train"

erossi
 Wysłana - 2 sierpień 2015 14:55      [zgłoszenie naruszenia]

mam teraz podobnie G.K jak Ty.. jestem w kropce.

wykształcenie wyższe z instalacji sanitarnych - z robotą ciężko (dla kobiet to w ogóle sieka) zostało mi niewiele już do uprawnień budowlanych jednak nie widzę perspektyw nawet z papierami bo życie w ciągłej delegacji to ja *******ę i chyba wolę wyjechać do Londynu i robić jako plumber bo mam możliwość, (bo manualnie też znam robotę) niż tu za 2,5 - 3,5 koła tyrać po 10-12h plus soboty i jeszcze z urlopami w sezonie sie gryżć.

a na chałturkach też takie już są stawki, że czasem nie opłaca się robić.

Idę ulicami, gapiąc się na panny hoże
Czarne płaszcze, czarne rury no i czarne Roshe
Rozbity iPhone 6, choć zarabia marne grosze

INSOMNIA
 Wysłana - 2 sierpień 2015 16:13      [zgłoszenie naruszenia]

Dobry hajs

Seba tutaj szerzy propagande, ale on sam ma 2 mieszkania, a może nawet i więcej także jego nie ma co słuchać.

G.K
 Wysłana - 2 sierpień 2015 17:49      [zgłoszenie naruszenia]

To piona erossi, ja co prawda mam dni, w ktorych potrafie swoja prace zrobic w 5h i aktualnie rzadko pracuje dluzej, niz 8-9 (jeszcze ze 2 lata temu zdarzalo sie i po kilkanascie ), ale co mi po wolnym skoro po pracy ide najczesciej do hotelu, a nie do domu

Nie ukrywam, ze Niemcy odpowiadaja mi tez pod wieloma innymi wzgledami - zyje sie spokojniej, ludzie nie sa takimi kvrwami utrudniajacymi zycie, zaje.bista infrastruktura, latwosc, z jaka mozna sie dogadac w wielu sprawach. Bedac tam kilka razy sluzbowo calkiem inaczej sie czulem.

Poza tym maja duzy wybor mies, a to jest bardzo wazne w moim zyciu.

"I know one thing,

qpen
 Wysłana - 2 sierpień 2015 18:00      [zgłoszenie naruszenia]

mięs?

Znawca -

G.K
 Wysłana - 2 sierpień 2015 18:11      [zgłoszenie naruszenia]

Tak kvrwa, mies dlugo nie musialem czekac az ktos o to spyta

Ogolnie chodzi o zarcie, a ze ja lubie gotowac (i jesc) to jest to ogromny plus. W polsce bida ze chvj pod tym wzgledem, a ja uwielbiam czerwone miesa i szczegolnie kuchnie azjatycka. Tam przez roznorodnosc etniczna (czyt ciapate i nie tylko) jest wszystko, tyczy sie to wszystkich produktow spozywczych, nie tylko mies.

Zmieniony przez - G.K w dniu 2015-08-02 18:12:31

"I know one thing,

rozqrwicel
 Wysłana - 2 sierpień 2015 19:15      [zgłoszenie naruszenia]

No faktycznie u nas bida, grzybów mun ni ma, mięso z krowy jak se swojo zaciukasz ale wtedy mlika nie bendzie, a z owocow tylko japka. Ostatnio banana jadłym w szwecyji, to bendzie ze 6 lat tymu. Tak mje tensko do niego.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 13 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wyjechać czy zostać?

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13