FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 13907 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
Wyjechać czy zostać? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Wyjechać czy zostać?"   

Bany_
 Wysłana - 3 sierpień 2015 09:46      [zgłoszenie naruszenia]

tak swoją drogą to nie wiedziałem, że farmaceutę opłaca się godniej niż Dona

rozqrwicel
 Wysłana - 3 sierpień 2015 10:26      [zgłoszenie naruszenia]

ziom w rok z hakiem jakoś odłożył ok 90k pln pracując na magazynie w UK, też zbiera na mieszkanie

Ja w życiu bym się nie podjął biedowania X lat żeby odłożyć na mieszkanie.
Nie po to jestem młody żeby sobie kórwa wszystkiego odmawiać.

Heinek
 Wysłana - 3 sierpień 2015 10:46      [zgłoszenie naruszenia]

X lat - w trzy lata mógłby uzbierać na budowę małego domu w PL, imo lepsze to niż kredyt na kilkadziesiąt lat i ciągłe obawy ze może się noga powinąć. Dwa przykłady takie mam z PL, jeden gość umarł w wieku 30 lat, ot tak na powikłania po grypie czy czymś, zostawił żonę i 2 dzieci, drugi stracił firmę ogarnąć się nie może i ledwie na kredyt za mieszkanie mają.

Lepiej by faktycznie było przebiedować na magazynie w UK, jak się nic nie potrafi robić, bo to jednak praca dla ludzi bez absolutnie żadnych umiejętności - najniższa płaca. W polsce 1,2 k pln pewnie się dostaje.

seba5700_2
KAPITAN BOMBA
 Wysłana - 3 sierpień 2015 10:49      [zgłoszenie naruszenia]

Ledwo wiazac koniec z koncem, a budowac domy to tez dziwny pomysl.

Architekci to sobie w wielkiej płycie mogli najwyżej wzorek tynku wymyślić.
To był konstrukcyjnie obliczony prefabrykat, tym się zajmowali inżynierowie budowlani,
za PRL-u po specjalistycznych kierunkach.

Heinek
 Wysłana - 3 sierpień 2015 11:04      [zgłoszenie naruszenia]

^ Ale jednak jest to typowe dla sporej części polaków . Nie mówiąc już o tych co wyjechali, odłożyli kasę, zbudowali dom dwa piętra w jakiś Bzdzichowicach gdzie nie ma pracy i w nim nie mieszkają bo musieli wracać za granicę pracować na jego utrzymanie.

INSOMNIA
 Wysłana - 3 sierpień 2015 13:03      [zgłoszenie naruszenia]

jakie 1000 ja sie pytam

kurs na tramwaj i do metra za 3,5k gbp!!11!

wszystkiego odmawiać czyli czego np?

nowego samochodu co kilka lat?
2x do roku wakacji w grecji i majorce?

Zmieniony przez - q2w w dniu 2015-08-03 13:08:07

Dj Tiesto
 Wysłana - 3 sierpień 2015 13:36      [zgłoszenie naruszenia]

Autorze, a jak wyobrazasz sobie swoja prace i place w przyszlosci, za 5 lub co gorsza 10 lat? Czy nadal praca w sklepie (tyle, ze w innym) za nieco ponad 900 euro miesiecznie? Jesli to jest dla Ciebie ok, to raczej lepiej nigdzie sie nie ruszac. To, co wydaje sie byc dobra praca i niezla pensja teraz, moze okazac sie niewystarczajaca w przyszlosci nawet, jesli zalozymy, ze Twoj wzrost placy bedzie podazal za inflacja.

Natomiast jesli masz ambicje na cos wiecej w zyciu, nabycie jakichs cennych umiejetnosci, nauka jezyka itp (zakladam, ze to zawsze bedzie praca na etacie), to znacznie lepszym wyborem jest wyjazd za granice. Ale niekoniecznie tam, gdzie mieszka Twoj kuzyn, bo 300 funtow tygodniowo to tyle, co nic. No chyba, ze obawiasz sie, ze sobie nie poradzisz na poczatku, wtedy mozesz u niego pomieszkac, ale od samego poczatku szukalbym innej pracy (zakladam, ze znasz angielski).

It's a tough world. Be tougher.

rozqrwicel
 Wysłana - 3 sierpień 2015 15:46      [zgłoszenie naruszenia]

wszystkiego odmawiać czyli czego np?

nowego samochodu co kilka lat?
2x do roku wakacji w grecji i majorce?

Prozaicznych przyjemności czyli wyjść gdzieś raz w tygodniu, zjeść na mieście czy normalnie zjeść w domu, bo nie wierze ze twoj kumpel zaoszczedzil 90k z zarabianych 106 żyjąc normalnie.
Pewnie biedował w kawalerce na 5 osób, jadł chleb ze smalcem i nigdzie nie wychodził. Ja osobiście odczuwam potrzebe takich rzeczy ale rozumiem też że seba z patologii może sobie tego odmawiać.

Poza tym dlaczego ludzie mają takie parcie żeby mieć SWÓJ kwadrat? Dla mnie to poyebane.

Za 300k to raczej domu bym wolał nie stawiać bo wyglądałby jak pół dópy zza krzaka.

INSOMNIA
 Wysłana - 3 sierpień 2015 17:03      [zgłoszenie naruszenia]

farmaceutka z 4k, taaa, chyba jak pichci dopki w kamperze na pustyni.
+ mieszkanie LOOOOOL

INSOMNIA
 Wysłana - 3 sierpień 2015 18:34      [zgłoszenie naruszenia]

Akurat koleś mieszka u mnie na mecie. Głodować raczej nie głodował - 120kg

On już po 30tce i tu trochę zamula, ale od stycznia 3x był w pl juz i tam rządzi .

Tez nie ma co wszystkich sprowadzac do jednego, robackiego mianownika.

Co do kwadratu to zawsze możesz go sprzedać.
Ja za rok, dwa chyba będę chciał coś tu kupić. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Zmieniony przez - q2w w dniu 2015-08-03 18:36:38

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 13 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Wyjechać czy zostać?

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13