To zależy od wielu rzeczy- gdzie jedziesz, jaka pora roku, z kim, czy masz dostęp do infrastruktury typu prysznic, łazienka, kuchnia.
Co innego bierze się jadąc autem, co innego niosąc namiot czy tarpa kilka-kilkanaście dni w plecaku.
Z podstawowych rzeczy- karimata bądź samopompka pod śpiwór, śpiwór, latarka (najlepiej czołówka),apteczka, palnik z kartuszem, podstawowy zestaw naczyń (menażka-kubek-spork), chyba że masz dostęp do wyposażonej kuchni.
Zmieniony przez - PITTT w dniu 2016-06-09 20:00:12
Jadę w dzicz pod namioty na 3 dni, zn. to będzie wyprawa w las z noclegiem pod namiotami, nie będzie kuchni, prysznica, łazienki. Do przejścia jakieś kilkanaście km. Ze znajomymi. Podobno nieopodal będzie jezioro, więc musowo coś na owady muszę mieć. Polecacie coś dobrego?
Pewnie po pierwszej nocy będziesz siedziała w PKS w drodze powrotnej obrażona na cały świat, także lepiej zostaw sobie na bilet.
Namioty pewnie będą dwupowłokowe, więc z sypialnią siatkową, to chroni przed owadami.
Zabierzcie nieduży toporek.
Zabierz też wilgotne chusteczki, np. Z biedronki.
Jeżeli masz wszystko nosić-musisz maksymalnie ograniczać wagę sprzętu. Nie wiem jaka masz kondycję, ale kilkanaście km, do tego bez przewyższeń to żaden dystans tak naprawdę.
W praktyce okaże się, czego Ci jeszcze brakuje. Każdy ma inne preferencje, inny poziom komfortu.
Zmieniony przez - PITTT w dniu 2016-06-10 07:19:39
jak dobrze poszukasz to znajdziesz kwatery po 30zł na jakimś zadupiu przynajmniej bedziesz sie miał gdzie wykąpać zrobić jakiś posiłek a w sumie wyniesie niewiele drożej a jaki komfort. jak nie trafisz na pogodę to w namiocie przerąbane
Jedź spokojnie i ciesz się wypadem. Jeżeli Ci się nie spodoba- będziesz wiedziała, że to nie dla Ciebie. Jeżeli się spodoba- zapraszam na forum NGT lub outdoor, tam znajdziesz bardziej szczegółowe informacje na temat sprzętu itp. Bo inso nie jest specjalistycznym forum i jak widać z merytoryką może być tutaj średnio.
zaj3biście, też bym chciał.
Myślę że pierwszy raz będzie najlepszy, zawsze tak jest i na drugi wypad sama będziesz już wiedziała co potrzeba na taki wypad.
Ja bym wziął kupił pistolet hukowy.