Witam,
złożyłem u pracodawcy wypowiedzenie z miesięcznym okresem wypowiedzenia.
Powodem była zmiana charakteru mojej pracy. Zmianie uległ także harmonogram dni pracujących.
Po kilku dniach od złożenia wypowiedzenia i szukania pracy, otrzymałem propozycję od swojego szefa,że wcale nie muszę szukać nowej pracy bo powstanie podobne stanowisko w firmie i będę do niej chodził tak jak do tej pory i robił to samo co robiłem.
Propozycja sama w sobie jest pod kątem finansowym dobra, ponieważ nie udało mi się trafić finansowo podobnie, choć byłem na kilku rozmowach.
Obawiam się natomiast,że słowa szefa zostały wypowiedziane pod presją trudnej sytuacji kadrowej w firmie. Dobry przykład miałem nieco ponad pół roku temu, gdy zaczęły docierać do mnie pierwsze pogłoski na temat zmian i otrzymałem zapewnienie, że one nie będą miały miejsca. Pół roku później złożyłem wypowiedzenie. Czy istnieje jakiś aneks do umowy, który zobowiąże pracodawcę do przestrzegania pewnych zasad wobec pracownika? Np. że pracownik będzie pracował w systemie jedno,dwu albo trzyzmianowym od poniedziałku do piątku.