Jaka może być diagnoza na następuj±cy przypadek: zażywanie antybiotyków przez około półtorej miesi±ca, póĽniej 3 tygodnie przerwy. Po tej przerwie nowa infekcja, pojawienie się bólu gardła, temperatury do 38,5 C ale co najgorsze okropnego osłabienia , kumpel nie może nawet zje¶ć normalnie posiłku, jak siedzi to do połowy zgięty, ci±gła senno¶ć, bóle w okolicach nerek z tyłu pleców , potrzeba wyplucia co pewien czas jakiej¶ wydzieliny. Zastanawiam się czy może to być spowodowane t± kuracj± antybiotykow±?! Ale nie to jest najgorsze, ja po prostu po kolejnym przypisaniu dla niego antybiotyków już sobie go nie wyobrażam. A że pewnie zostan± trafione za 3 razem to sami rozumiecie. Jakie może zrobić badania prywatnie, żeby diagnoza była postawiona słusznie a przypisane leki kropk± nad i. Jak macie jakie¶ pytania piszcie. Miałem co¶ podobnego niedawno tylko bez paru znacz±cych elementów, np.pleców i tego osłabienia - masakra. Chyba mu zmierzę ci¶nienie!
przede wszystkim dlaczego nie zmienia lekarza?? niestety nasi lekarze na wszytsko przepisuja antybiotyki co jest bzdur±.
ciezko tu napisac o jakichkolwiek badaniach skoro ma tyle roznych bólow..
nie kumam niektorych ludzi..
niech po prostu zmieni lekarza ktory go skieruje na odpowiednie badania a przestanie dluzej sie meczczyc! proste.
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2008-02-19 17:59:30
na tych forach nie odpowiadaj± na pytania
motyl: jak będzie mógł to będzie dmuchał na zimne, ale teraz potrzebuje rady.. powiedz chociaż o badaniach na te plecy i osłabienie ?!
Zmieniony przez - PrzemasWLK w dniu 2008-02-20 14:52:39
no to ****a niech sie ogarnie ten kumpel i jak najszybciej do lekarza jakiegos rozsadnego!
antybiotyki to zloo mozliwe ze tak dlugie przyjmowanie (pewnie nie bral nic oslonowego) uszkodzilo mu nerki i w±trobę.
a jakie badania? to juz lekarz zdecuduje. ja nim nie jestem a na wlasna reke w tym wypadku nie ma co dzialac!