Mam od 4 dni pewien problem a mianowicie bolesne zaparcia. Żadne domowe sposoby nie pomagają, próbowałem śliwek, soku z jabłek itp. Może znacie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się tej dolegliwości?
poranna mocna kawa, jedzenie czesto w małych ilościach (np. 5 małych posiłków dziennie).
To wynik odchudzania, złej diety, rzadziej to objaw jakiejś choroby ale trzeba to też brać pod uwagę i ewentualnie leczyć. Ważne nie doprowadzać do stanu kiedy sprawa się przeciąga dłużej niż 5,6 dni, jest cała masa środków w aptece, dicopeg jest dobry ale przede wszystkim jedzenie odpowiednie, bez tego ani rusz.
Powinno się włączyć do diety błonnik.Leczenie chorób odbytu może być problematyczne, jeśli się temu nie zapobiegnie. Potem to już tylko wizyta u proktologa lub chirurga. Ja skorzystałam z pomocy w [wmed.com.pl/proktologia.html]
Zmieniony przez - boleroo w dniu 2016-06-27 12:38:23
Kawa, dużo wody, produkty z błonnikiem też pomagają. Ja miałam podobne problemy i spróbowałam z odkwaszaniem organizmu. Rano na czczo piję phBody balance. Ma lekko pomarańczowy smak.