FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7562 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
Zaparcia 
[powiadom znajomego]    
Autor "Zaparcia"   

Mrek90
 Wysłana - 22 grudzień 2015 18:39        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam od 4 dni pewien problem a mianowicie bolesne zaparcia. Żadne domowe sposoby nie pomagają, próbowałem śliwek, soku z jabłek itp. Może znacie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się tej dolegliwości?

worldwar
 Wysłana - 22 grudzień 2015 20:16      [zgłoszenie naruszenia]

poranna mocna kawa, jedzenie czesto w małych ilościach (np. 5 małych posiłków dziennie).

I <3 D&B & green tea.
--------------------

marekd110
 Wysłana - 31 grudzień 2015 16:45      [zgłoszenie naruszenia]

To wynik odchudzania, złej diety, rzadziej to objaw jakiejś choroby ale trzeba to też brać pod uwagę i ewentualnie leczyć. Ważne nie doprowadzać do stanu kiedy sprawa się przeciąga dłużej niż 5,6 dni, jest cała masa środków w aptece, dicopeg jest dobry ale przede wszystkim jedzenie odpowiednie, bez tego ani rusz.

Duda11
 Wysłana - 2 styczeń 2016 22:46      [zgłoszenie naruszenia]

Maślanka / Kefir u mnie działają świetnie na wszelkie dolegliwości żołądkowe.

Spożywaj produkty z dużą ilością błonnika, na przykład otręby, płatki owsiane czy kasza gryczana.

pain1988
 Wysłana - 1 marzec 2016 02:29      [zgłoszenie naruszenia]

ja stosuje odkuracz przerobiony i pompe wodna, mi pomaga ale to extremalne trochę dla zwykłych ludzi

boleroo
 Wysłana - 27 czerwiec 2016 12:33      [zgłoszenie naruszenia]

Powinno się włączyć do diety błonnik.Leczenie chorób odbytu może być problematyczne, jeśli się temu nie zapobiegnie. Potem to już tylko wizyta u proktologa lub chirurga. Ja skorzystałam z pomocy w [wmed.com.pl/proktologia.html]

Zmieniony przez - boleroo w dniu 2016-06-27 12:38:23

robigol
 Wysłana - 8 lipiec 2016 10:21       [zgłoszenie naruszenia]

Kawa, dużo wody, produkty z błonnikiem też pomagają. Ja miałam podobne problemy i spróbowałam z odkwaszaniem organizmu. Rano na czczo piję phBody balance. Ma lekko pomarańczowy smak.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Zaparcia