FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7126 razy ¬

ROZRYWKA | Budownictwo, remonty i majsterkowanie
Zdarcie lamperii 
[powiadom znajomego]    
Autor "Zdarcie lamperii"   

_Jogibabu_
 Wysłana - 1 sierpień 2016 23:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Panowie majstrowie, mam w kuchni do zdarcia lamperię położoną do wysokości ok. 1.5m. Nie mierzyłem dokładnie ale strzelam, że będzie tego z 10-12m2. Naczytałem się w internecie o środkach chemicznych, podobno nic nie wartych bo zdejmują po jednej warstwie, a tutaj mam olejną jedną na drugą kładzoną odkąd stoi blok czyli lat 70. Nawet nie myślę ile tego jest, ale jak próbowałem to ruszyć śrubokrętem to jest na prawdę grubo. Próbował ktoś z Was walczyć z takim tematem? Dobrze by było się z tym w miarę szybko uporać bo mam tylko dwa tygodnie urlopu a jak zacznę się bawić szpachelką to się może skończyć szybciej niż ta praca, a gdzie jeszcze położenie kafelków i odmalowanie. Może flexem? Poradźcie coś bo w internecie jak czytam to każdy mądry ale każdy płacze że nijak nie idzie. Flexem jechać a jak przesadzę równać?

bread
CHAM I KUTAS
 Wysłana - 2 sierpień 2016 07:57      [zgłoszenie naruszenia]

Opalarka i szpachelka lub skrobak i na przód!.
Niestety, nie zrobisz tego prędziutko.

ŚMIERĆ FRAJEROM!

Specjalista -

INSOMNIA
 Wysłana - 2 sierpień 2016 10:51      [zgłoszenie naruszenia]

Jak bread. To prze***ana robota. Jedynie opalarka przyspieszy pracę.

Heinek
 Wysłana - 2 sierpień 2016 22:55      [zgłoszenie naruszenia]

Opalarka słabo działa na lamperie, palnik do papy nawet niewiele pomaga. Zależy jakie twarde są ściany, ja zdrapałem/skułem młotkiem murarskim z 40% powierzchni robiąc dziury, na to klej i siatka. Jak ściana mocna, tynk się nie sypie to można bez siatki, ale wcześniej przeciągnąć dobrym klejem.
Jak bardzo grubo farby to można młotem udarowym zedrzeć razem z tynkiem, a później zaprawa wyrównująca - więcej syfu, ale mniej pierdzielenia.

_Jogibabu_
 Wysłana - 2 sierpień 2016 23:32      [zgłoszenie naruszenia]

Skłaniałbym się raczej do metody Heinka, bo dwie ściany są nośne. Syf syfem ale lepsze to niż kombinacje i strata czasu. Przy tym martwi mnie tylko jedna ściana między kuchnią a łazienką, bo przy opukaniu brzmi to tylko trochę inaczej niż ścianka działowa między pokojami. Żeby się nie okazało, że młot mi się omsknie i będę jeszcze łatał kafelki w łazience.

W każdym razie dzięki za propozycje. Na razie jestem na etapie opróżniania kuchni i mam zamiar się za to wziąć od poniedziałku. Jeżeli będzie chwila czasu postaram się napisać czy obyło się bez większych problemów i może wrzucę zdjęcia. Pod warunkiem, że pójdzie po mojej myśli i sam będę zadowolony z efektu.

E: Weszło po sogu

Zmieniony przez - _Jogibabu_ w dniu 2016-08-02 23:35:08

adamg-85
 Wysłana - 3 sierpień 2016 11:45      [zgłoszenie naruszenia]

Lamperia prze***ana,wiem bo bawiłem się z nią 3 lata temu. Nie ściągniesz tego szybko,ja kupiłem dobrą gładź i położyłem bezpośrednio na lamperię,troszkę młotkiem ostukaj powierzchnię i gładź będzie trzymała (u mnie już 3 rok siedzi i nic się nie dzieje). Ewentualnie kup siatkę tynkarską,przyklej na lamperię i ogień ze szpachlą.

Giddens
 Wysłana - 3 sierpień 2016 20:01      [zgłoszenie naruszenia]

1. lepisz plyty gk na sciany
2. grunt szczepny/grunt do plytek(zeby mozna bylo plytke na plytke naklejac) i gladz
3. warstwa kontaktowa klejem plastycznym + gladz

co wolisz(1 najszybciej)

Już podałem imię Janusz
A turysta to mój zawód

INSOMNIA
 Wysłana - 4 sierpień 2016 15:44      [zgłoszenie naruszenia]

1. lepisz plyty gk na sciany
Wtedy straci na metrażu

Giddens
 Wysłana - 12 sierpień 2016 20:41       [zgłoszenie naruszenia]

2 cm naa scianie

Już podałem imię Janusz