Autor |
"Związek z dziewczyną z innego wyznania... ma sens ??" |
|
xmotyl
|
|
Wysłana - 25 maj 2005 18:12 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam. Ostatnio poznałem wspaniałą dziewczynę. W sumie dobrze się z nia czuję, mamy wspólne tematy do rozmów i w ogóle wszystko jest piękne jak w bajce,ona również baaardzo mi się podoba i nawet już cos zaczęło iskrzyć(tak mi się wydaje ) No jest mały problem......... mianowicie ona jest Świadkiem Jehowy, a ja Katolikiem. Co o tym myślicie ?? jest sens ciągnąć to dalej ?? Zastanawiam sie jak mogłoby wyglądać nasze wspólne życie w przyszłości gdyby coś z tego wyszło. Może ktoś z Was zna przypadek takiego zwiazku i coś o tym napisze....... będę wdzięczny
 |
|
|
roberto 55
|
Outsider
|
|
|
|
insomaniak
|
|
wasze wyznania procz tych tam religijnych bzdur(wybacz ale ja zbyt wierzacy nie jestem:)) typu zebrania, nie chodzenie do kosciola i to ze nie obchodzi swiat bozego narodzenia niczym sie nie roznia. dziewczyna jak dziewczyna nie jest z innej planety zeby robic z tego problem. jezeli sie sobie podobacie to lap sie za nie wymyslasz takie rzeczy:) a jak uda ci sie z nia ozenic to ktores z was zmieni wiare...tzn tak mi sie wydaje ze tak musi byc nie znam sie. pozdro |
 |
|
|
Anonim
|
|
to zalezy. Jezeli jest świadkiem Jehowy (czyli jest ochrzczona) to na pewno sie z tobą nie zwiąże gwarantuje ci to w 100% bo gdyby się z tobą związała to została by wykluczona. Natomiast jeżeli nie jest ochrzczona ale jest głosicielem (no widzisz mozesz z nią pogadać, czy jest ochrzczona i czy jest głosicielką) to też moze miec małe problemy ale niewielkie. Poza tym w religi świadków Jehowy nie mozliwy jest sex przed małżeństwem więc pamiętaj o tym  |
 |
|
|
xmotyl
|
|
|
|
xmotyl
|
|
Ona jest ochrzczona normalnie u nas, bo zmienili wiare jakieś 2 lata temu.wiem,że seks przed małzeński jest niedozwolony wg. ich wiary, no ale tym się nie przejmuję.
|
Anonim
|
|
hohohoohoho daleko mierzysz...; dzieci ślub itd Ktoś się musi zdecydować. Albo zostaniesz świadkiem a przynajmiej bedziesz udawał zainteresowanego i chodził z nia na zebrania bo bedziesz zainteresowany nią, albo ona zrezygnuje ale jeżeli jest ochrzczona to na 90% nie zrezygnuje i nawet nie bedziecie parą dopuki nie zostaniesz świadkiem.
Zmieniony przez - kloper w dniu 2005-05-25 18:55:18 |
 |
|
|
roberto 55
|
Outsider
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Wszystko zależy jak bardzo ona jest za tą swoją wiarą, bo jeśli bardzo to pewnie jej rodzice i inni świadkowie będą przeciwni waszemu związkowi, chyba że Ty staniesz się świadkiem... a jeśli ona że tak powiem podchodzi do religii na luzie, to i sex przed małżenstwem moze byc i ślub cywilny, a tak wogóle świadkowie jehowy wg mnie to coś w stylu sekty gdyż swoją religie uważają za jedyną słuszną a inne są złe... aha i wcale nie są tacy święci gdzieś słyszałem że zajmują się odzyskiwaniem długów ( nie zawsze będąc miłymi Panami )...
pzdro
|
Ekspert -
 |
|
|
Anonim
|
SZPIEG
|
|
buhahahahahahah to źle słyszałes bardzo źle. Piepszysz takie głupoty jak kolesie w dopingu ( że np. ruska meta jest na mase a polska na rzeźbe). Zastanów się stary co piszesz, jeżeli jest ochrzczona to sex na 100% nie wchodzi w gre, nawet chodzenie za rączke, wierz mi wiem co mówie bo około 8 lat na zebrania chodziłem. |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Taaa a mojego kumpla siostra która od dziecka jest w Jehowych, w wieku 21 lat olała wiare i zwiała z jakimś niemcem i teraz mieszka w niemczech i ma te całą wiare w d*****. Wszystko zależy od podejścia człowieka, jak sobie dasz mózg zlasować to może i patrzysz na nich jak na święte obrazy, ale ta ich cała religia to ściema...
|
Ekspert -
 |
|