Autor |
""Jaki tytuł miał ten film?" (spoilery)" |
|
Lis3K
|
|
Wysłana - 28 styczeń 2009 13:03 | zgłoś naruszenie regulaminu
...czyli temat dla osób, które poszukują tytułu filmu znając fabułę, aktora, epizod lub inny szczegół, po którym można dojść o jaki film chodzi.
| |
|
Ekspert -
 |
|
|
Nonsens
|
|
|
|
KamilBTM
|
|
|
|
Nonsens
|
|
|
|
ohayo
|
|
Szukam filmu który oglądałem kiedyś w TV.
Opowiadał o nastolatku cierpiącym na wadę polegającą na tym, iż miał zniekształconą czaszkę. Lekarze w filmie nazywali to lwią twarzą.
Co jeszcze pamiętam? Chłopak miał matkę narkomankę. Poznał niewidomą dziewczynę na obozie ale jej rodzice go nie zaakceptowali.
Na koniec filmu chłopak umiera.
Więcej nie pamiętam.
|
|
Starski
|
KOMISARZ
|
|
|
|
ohayo
|
|
To chyba to.
Dzięki, sog.
|
|
drugmania
|
|
mam pytanko - znacie moze tytul filmu w ktorym (chyba) na poczatku chyba zarznal nozem kolesia w bagazniku (danny devito) gral tez al pacino |
 |
|
|
SCORPION 9
|
|
tam grał Joe Pesci postac Tommyego DeVito a nie Danny DEVito i grał Roberto De Niro a nie Pacino(choc ja ich kiedys myliłem) film to
,,CHŁOPCY Z FERAJNY''z 1990 bardzo fajny film(jesli to nie ten film to sorka a jesli to ten to musisz przyznac ze z takimi informacjami od Ciebie idealnie wyszukałem hehe
Zmieniony przez - SCORPION 9 w dniu 2009-02-15 01:41:17 |
 |
|
|
drugmania
|
|
no wlasnie dawno to ogladalem i nie pamietalem za dobrze, wiem wiem wczoraj znalazlem juz to chwile po tym poscie :P ale dzieki i sogacz sie nalezy |
 |
|
|
kttcrew
|
|
Witam :) Poszukuje tytułu starej włoskiej/hiszpańskiej (nie wiem z którego, z tych państw) komedii z lat 70-tych/80-tych (też dokładnie nie wiem, a nawet możliwe że jest z XXI wieku, lecz przedstawia realia z tamtych lat). Jest to komedia, która opowiada o małym chłopcu z biednej rodziny, film jest totalnie pokręcony i można poczuć w niej sycylijski klimat, włoska mafia, pamiętam scenę w której ludzie obchodzili na ulicach miasteczka jakieś święto oliwkowe i w ciągu 1 sekundy dojrzewały wszystkie oliwki, chłopiec rzucił się do morza i płynął za statkiem kilka tysięcy mil... strasznie pokręcony film i sory, że pisze tak pewnymi urywkami scen ale mam nadzieję, że to wam wystarczy i pomożecie mi w odnalezieniu tej komedii )
a tak przy okazji, gdyby ktoś znał jakieś świetne włoskie, hiszpańskie komedie z lat 60,70,80,90-tych, gdzie pojawia się włoska mafia bądź jakaś inna to bardzo proszę o tytuły ) pozdrawiam ) |
 |
|