FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 4286 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
(ang) kilka zdań o sporcie POMOCY 
[powiadom znajomego]    
Autor "(ang) kilka zdań o sporcie POMOCY"   

PIIT
 Wysłana - 5 styczeń 2007 12:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

pomocy na jutro muszę mieć pracę pt. SPORT IN YOUR LIFE.

Grezegor
 Wysłana - 5 styczeń 2007 13:07      [zgłoszenie naruszenia]

napisz dobry czlowiecze po polsku

Znawca -

PIIT
 Wysłana - 5 styczeń 2007 14:02      [zgłoszenie naruszenia]

Sport w moim życiu odgrywa bardzo ważną rolę. Moim ulubionym sportem jest koszykówka.
Gra w koszykówkę pozwala mi się odprężyć , odreagować wszystkie niepowodzenia w pracy czy w życiu prywatnym. Zawsze gdy mam wolny czas, spotykam się z kolegami i gramy w koszykówkę. Bardzo często zdarza mi się spóźnić do domu na obiad. Moja żona wtedy bardzo się złości. Wiem jednak że i mój syn będzie grał w koszykówkę ponieważ już się tym interesuje, a mój wolny czas przeznaczę tylko dla niego.

kanawkin
 Wysłana - 5 styczeń 2007 14:10      [zgłoszenie naruszenia]

Chcesz kilka zdań, prosze bardzo. Jakbyś pomyślał to wziąłbyś słownik i zrobił to w minutę. Resztę dopisz sobie sam bo jest kupa materiału na ten temat wszędzie.

Wycinek ze słownika:

(physical activity) sport m; to be good/bad at sport być/nie być wysportowanym; to do a lot of sport prowadzić aktywny tryb życia; he plays a lot of sports uprawia różne dyscypliny sportu; team sports sporty drużynowe; indoor sports halowe dyscypliny sportowe; outdoor sports sporty uprawiane na świeżym powietrzu.

Modyfikacja:

I am not very good at sport but I admire people who play a lot of sports. I like to watch team sports on TV, for example football or volleyball and I am very happy when the Polish team wins. I also like to watch indoor sports, for example swimming. We have many good swimmers in our country. Sometimes I play football with my friends or go to the local swimming-pool and pretend to be the champion of the world.

IM

Ekspert -

Grezegor
 Wysłana - 5 styczeń 2007 15:00      [zgłoszenie naruszenia]

Sport plays really important role in my life. My favorite sport is basketball.Playing it allows me to relax, to make up for all the failures at work or in my private life. Whenever I have some free time, I meet with my mates and we play basketball. It happens often that I come late for dinner, what makes my wife go mad. But I also know that my son will play basketball, because he already is interested in that sport and I intend to spend all my free time only with him.

pokoj ;]

Znawca -

PIIT
 Wysłana - 5 styczeń 2007 18:26       [zgłoszenie naruszenia]

dzięki śliczne

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

(ang) kilka zdań o sporcie POMOCY