FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9479 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
amstaff-wasze opinie!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "amstaff-wasze opinie!!"   
 
byczek6969
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 21:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam was!!zamierzam sobie kupic tej rasy pieska:)chcialbym poznac wasze opinie oczywiscie tej osoby co tego psa posiada lub kto co slyszal o tej rasie!
______________________________
 
<lol>

 
PITTT
woli psy niż ludzi
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 21:27      [zgłoszenie naruszenia]

zanim kupisz psa: [http://www.insomnia.pl/temat175291/]
w obronie psów: [http://www.sfd.pl/temat226676/]

W ineternecie masz dużo informacji na temat tej rasy, ze względu na jej popularność(która na dobr psom nie wychodzi).
W pierwszym z podanych linków masz listę książek, z którymi dobrze byłoby sie zapoznac przed zakupem.

I odradzam kupno u pokątnych sprzedawców, wybierz dobrą hodowlę.
_______________________________
 

SFD Ju-Jitsu TEAM

Ekspert -
 
byczek6969
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 21:42      [zgłoszenie naruszenia]

bo ja wlasnie niechce rasowego bo mnie niestac na zakup takiego psa ale moze to cos zmienic!!tzn ja chce widziec rodzicow tego pieska zeby mi z tego nieurusl jakis amstafo-owczarek lub wie co
_______________________________
 
<lol>

 
PITTT
woli psy niż ludzi
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz, w tej chwili rodowodowe AST nie są tak drogie jak inne rasy, nie musisz brać psów po championach, jeżeli finanse na to nie pozwalają.
Ale tylko rodowód zmniejsza ryzyko, ze wyrośnie Ci z psa amstafopodobe coś. Więc warto rozejrzeć się za psami z rodowodem i nie słuchać ludzi, którzy zeby sprzedać psa bedą Ci wciskać różne uwagi na temat tego, dlaczego rodowód nie jest ważny.
Pies rasowy to pies z rodowodem. I oglądanie rodziców naprawde nie daje Co zadnych gwarancji. Pies to przyjaciel na lata, i warto wydać oszczednosci po to, by był taki jak chcieliśmy.
_______________________________
 

SFD Ju-Jitsu TEAM

Ekspert -
 
Jenny19
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 12:54      [zgłoszenie naruszenia]

jeszcze dodam że możesz rozejrzeć się za tzw. petami czyli psami niewystawowymi-to dalej jest pies rasowy z rodowodem tyle że z powodu wady np złego umaszczenia czy wady zgryzu czasami jest nawet o połowę tańszy.Albo poszukać psów nieco starszych w wieku np 5 miesięcy, które zostały w hodowli-one też są tańsze.Naprawdę nie warto kupować psa bez papierów.
Albo zachęcam cię do adopcji psa ze schroniska-bulli tam teraz masa
Pozwolę sobie wkleić ich parę:




















Zmieniony przez - Jenny19 w dniu 2007-06-15 12:58:20

Zmieniony przez - Jenny19 w dniu 2007-06-15 12:58:46
_______________________________
 
Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich.

[http://www.fundacja-ast.pl]
[http://www.ttb.anashar.net/index.php?id=start]

Znawca -
 
Andromedaa
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 13:46      [zgłoszenie naruszenia]

Ten wygląda fajnie
[f2.sfd.pl/sb.asp?w=650&p=2/images2007/20070615125400.jpg]
Jakiś taki smutasek z niego hehe.

Znawca -
 
Jenny19
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 14:46      [zgłoszenie naruszenia]



To Kawusia-smutna bo po tym jak się oszczeniła została wyrzucona przez właściciela...pozniej wkleję jeszcze jakieś bulle o ile PITT mnie nie zabije
_______________________________
 
Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich.

[http://www.fundacja-ast.pl]
[http://www.ttb.anashar.net/index.php?id=start]

Znawca -
 
PITTT
woli psy niż ludzi
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 16:20      [zgłoszenie naruszenia]

Ciebie akurat bym nie mógł

ja tez polecalbym pieska ze schroniska, jezeli nie ma byc rodowodowy. Ale nie wiem czy akurat AST- to moze byc probloem jezeli jego wlascicielam ma byc mloda osoba, a psiak ma być jej pierwszym psem. Bo nie wiadomo, co psa w przeszlosci spotkało i jak mu te zdarzenia uksztaltowaly charakter, co w przypdku bulli moze byc nawet niebezpieczne, o ile trafia w rece niedoswiadczonego wlasciciela.
_______________________________
 

SFD Ju-Jitsu TEAM

Ekspert -
 
Jenny19
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 18:34      [zgłoszenie naruszenia]

Domu szukają nie tylko nierasowe asty po przejściach.
Przykład:
Arisa-kolejna rasowa sunia.Jej właścicielka trafiła do szpitala a rodzina nie chce opiekować się "mordercą".


Wega-rasowa suczka amstaff.Jej właściciele wyjechali do W.Brytanii.Miała do nich dołączyć po kwarantannie ale zmieniły się przepisy i nie wolno do Anglii wwozić również amstaffów.





Co do twoich obaw-większość tych psów znajduje się pod opieką Fundacji AST i na pewno nie trafi w ręce przypadkowego człowieka.Każda suczka jest sterylizowana, odbywają się wizyty przedadopcyjne, rozmowy z potencjalnymi właścicielami itp.Niektóre z tych psów tak jak te dwie suczki są normalnymi,zrównoważonymi psami a te z traumatycznymi przeżyciami zostaną oddane w ręce osób znających specyfikę tej rasy.Ale obojętne czy weznie się psa ze schroniska czy z hodowli-nie znając tej rasy i kupując psa tylko pod wpływem mody czy chęci szpanu można wyrządzić szkodę i sobie i psu.Dlatego dobrze żebyś przemyślał tę decyzję.


Co do opinii o astach to najlepiej sięgnij po jakąś fachową literaturę.Ja od siebie tylko powiem że dla mnie to wspaniałe psy.Niesamowicie kontaktowe i towarzyskie.Potrafiłyby obcego człowieka zalizać na śmierć.Wymagają dużo uwagi i dużej ilości ruchu.To nie są psy którym wystarczy 10 minut spaceru wokół bloku.Mają ogromną ilość energii-jeśli jej nie spożytkują podczas zabaw i spacerów przeznaczą ją np na zdemolowanie domuSą bardzo pojętne więc warto je szkolić.I świetnie sprawdzają się w różnego rodzaju sportach.O zaletach mogłabym pisać i pisać.Minusy-ciągły ślinotok Po spacerach z sąsiadką i jej astem mój pies zawsze jest cały obśliniony.No i to że w rękach nieodpowiedzialnych ludzi są naprawdę niebezpieczne.

Zmieniony przez - Jenny19 w dniu 2007-06-15 18:57:45
_______________________________
 
Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich.

[http://www.fundacja-ast.pl]
[http://www.ttb.anashar.net/index.php?id=start]

Znawca -
 
Jenny19
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 18:59      [zgłoszenie naruszenia]



I jeszcze mały bonus-ze strony Fundacji AST.
_______________________________
 
Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich.

[http://www.fundacja-ast.pl]
[http://www.ttb.anashar.net/index.php?id=start]

Znawca -
 
Jauz
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 22:26      [zgłoszenie naruszenia]

z chroniska bym nieradzil brac psa kup se nierodowodowego tez nie sa takie drogie a jak niemasz na psiaka to z kad bedziezs mial na jego szczepienia i jedzonko?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną
 
Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

amstaff-wasze opinie!!

Strony: 1 2
 
Warto przeczytać: | | shorty1988 | czy moja kobieta leci na kase | internetowy kantor | łukasz stanisławowski | sogarnia | czeski film | puszysta | daje czadu | Okrutnicze | ibmpass | horrory | dermatologia | choroby skóry | choroby weneryczne | drobne krostki w okoicach krocza | dont starve | toples | topless | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0